Voznica zapeljala s cestišča in z avtom na strehi pristala v potoku

Danes, nekaj minut čez 7.30 uro je na lokalni cesti v Serjučah pri Moravčah voznica zapeljala s cestišča in z avtomobilom na strehi pristala v potoku Drtijščica. Voznica je v nesreči utrpela poškodbe in bila s strani reševalcev prepeljana v UKC Ljubljana.

Matjaž Merkužič, poveljnik poklicne gasilske enote CZR Domžale, ki je na kraju posredovala skupaj z gasilci PGD Moravče, nam je povedal, da so bili o prometni nesreči voznice osebnega vozila v naselju Serjuče pri Moravčah, ki je zapeljala s cestišča in pristala na strehi v potoku Drtijščica, obveščeni ob 7.42 uri.

Voznici je že pred njihovim prihodom uspelo zapustiti vozilo, do prihoda reševalcev pa je počakala pri bližnjih sosedih. Gasilci so po prihodu zavarovali kraj prometne nesreče, odklopili akumulator na vozilu izvlekli vozilo iz potoka in ga postavili na cestišče, v potok namestili pivnike ter očistili cestišče. Poškodovano voznico so oskrbeli reševalci NMP Domžale in jo v nadaljevanju prepeljali v UKC Ljubljana. Na kraju so posredovali tudi Policisti PP Domžale.

V zvezi s prometno nesrečo v Serjučah, v kateri je bila samoudeležena voznica, nam je Tomaž Tomaževic s Policijske uprave Ljubljana povedal, da je voznica zaradi neprilagojene hitrosti zapeljala s ceste in nato v strugo potoka, kjer se je vozilo prevrnilo in obstalo na strehi. V prometni nesreči se je voznica lažje telesno poškodovala in je bila z reševalnim vozilom odpeljana v UBKC Ljubljana. Na kraju so posredovali gasilci, ki so zavarovali vozilo pred izlitjem tekočin in ga odstranili iz struge, tako da do onesnaženja potoka ni prišlo. Policisti so povzročiteljici izdali plačilni nalog.

Miha Ulčar; Foto: Matevž Povirk

Tagi