Voznica na prehodu za pešce pri občinski stavbi zbila peško

Danes, nekaj minut pred 18. uro je na Ljubljanski cesti v Domžalah prišlo do prometne nesreče, v kateri sta bila udeleženi voznica osebnega vozila in peška. Slednja je v nesreči utrpela poškodbe in bila s strani reševalcev prepeljana v UKC Ljubljana.

Matjaž Korošec, vodja III. izmene poklicne gasilske enote CZR Domžale nam je povedal, da so bili o prometni nesreči voznice osebnega vozila in peške, ki se je pripetila na označenem prehodu za pešce pri stavbi Občine Domžale na Ljubljanski cesti, obveščeni ob 17.47 uri. V času nesreče sta se dva poklicna gasilca CZR Domžale nahajala v občinski stavbi, kjer sta izvajala biološko dekontaminacijo prostorov. Oba sta takoj nudila pomoč reševalcem NMP Domžale pri oskrbi poškodovane peške, v nadaljevanju pa je na kraj prispela tudi ekipa CZR Domžale z gasilskim vozilom, s katerim so zavarovali kraj prometne nesreče. Poškodovano peško, ki naj bi utrpela lažje poškodbe, so reševalci prepeljali v UKC Ljubljana. Na kraju so bili prisotni tudi policisti PP Domžale.

Aleksandra Golec s Policijske uprave Ljubljana nam je v zvezi s prometno nesrečo, ki se je pripetila na Ljubljanski cesti v Domžalah povedala, da je bilo ugotovljeno, da je 66-letna voznica osebnega vozila pripeljala do prehoda za pešce, kjer pa ni upoštevala prednosti in zato trčila v 46-letno peško, ki je že začela prečkati prehod. V nesreči se je peška lažje poškodovala in je bila z reševalnim vozilom odpeljana v UKC Ljubljana. Povzročiteljici je bil izdan plačilni nalog.

Miha Ulčar; Foto: Miha Ulčar

Tagi