Vinjen voznik z avtom trčil v mlajšega kolesarja, ki se je peljal po napačni strani vozišča

Včeraj, nekaj po 18. uri je v križišču Ljubljanske ceste in Ulice Ivana Pengova v Domžalah prišlo do prometne nesreče, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in mlajši kolesar, ki je v nesreči utrpel lažje poškodbe. Po podatkih policije je nesrečo povzročil kolesar, ki se je v spremstvu skrbnika pripeljal po napačni strani ceste, nato pa s kolesom zapeljal po čez prehod za pešce, zato je voznik z osebnim vozilom trčil vanj. V postopku je bilo še ugotovljeno, da je voznik vozil vinjen.

Jani Jeraj, vodja nočne izmene poklicne gasilske enote CZR Domžale nam je povedal, da so bili ob 18.10 uri obveščeni, da je v križišču Ljubljanske ceste in Ulice Ivana Pengova voznik z osebnim vozilom trčil v mlajšega kolesarja. Le-ta se je v času nesreče s svojim kolesom peljal v spremstvu skrbnika. Gasilci so takoj po prihodu zavarovali kraj prometne nesreče ter pregledali kolesarja, ki je v nesreči utrpel lažje poškodbe. Po besedah Jeraja so kolesarja v nadaljevanju starši sami odpeljali na pregled v UKC Ljubljana.

Aleksandra Golec s Policijske uprave Ljubljana nam je v zvezi z nesrečo povedala, da je le-to povzročil kolesar, ki se je pripeljal po napačni strani ceste, nato pa s kolesom zapeljal čez prehod za pešce, zato je voznik osebnega vozila trčil vanj. Kolesar se je v nesreči lažje poškodoval. Vozniku osebnega vozila je bil odrejen preizkus z alkotestom, ki je pokazal rezultat 0,54 mg/l alkohola v izdihanem zraku, zato so mu policisti izdali plačilni nalog in začasno odvzeli vozniško dovoljenje. Skrbniku mladoletnega kolesarja je bil izdan plačilni nalog zaradi opustitve nadzorstva in vožnjo po napačni strani vozišča.

Miha Ulčar; Foto: Facebook

 

Komentarji uporabnikov
Tagi