Veter odkrival strehe, najhuje jo je skupila proizvodnja hala tovarne Tosama

Veter, ki je spremljal današnjo popoldansko nevihto, ki se je razbesnela nad Domžalami, je povzročil kar nekaj nevšečnosti na objektih, saj je odkrilo strehe na dveh stanovanjskih in enem industrijskem objektu. Veter pa je podrl tudi dve drevesi, ki sta padli na cestišče, meteorna voda pa je zalila nekaj stanovanjskih hiš.

Zaradi močnega vetra je odkrilo streho na proizvodnji hali v tovarni Tosama na Viru pri Domžalah. Po besedah vodje IV. izmene poklicnih gasilcev CZR Domžale Bogdana Potočnika, je odkrilo okrog 15×10 metrov plehnate strehe. Skupaj z gasilci PIGD Tosama in PGD Dob ter še nekaterimi zaposlenimi so s ponjavami in deskami naredili provizorično streho, s katero so začasno zaščitili industrijsko halo.

Gasilci PGD Vir so posredovali na Aljaževi ulici na Viru pri Domžalah kjer je odkrilo streho stanovanjske hiše ter podrlo drevo, gasilci PGD Domžale-mesto pa so posredovali na Ulici Antona Skoka v Domžalah, kje je zaradi udara strele odkrilo streho stanovanjske hiše. Zaradi močnega naliva je meteorna voda poplavila nekaj stanovanjskih hiš na Brdu pri Ihanu. Na kraju so posredovali gasilci PGD Ihan. V Lukovici je v neurju udar strele odkril streho stanovanjske hiše in podrl dimnik. Posledice so odpravljali gasilci PGD Lukovica.

Miha Ulčar; Foto: CZR Domžale, PGD Vir

Tagi