Vandali poškodovali klubski avto nogometašic. Poziv morebitnim očividcem!

V četrtek zjutraj, 25. februarja 2021, jih je v Ženskem nogometnem klubu Radomlje pretresla novica, da so ponoči vandali poškodovali klubski avtomobil. Na streho avtomobila so vrgli železni kanalizacijski pokrov, nato pa poškodovali še brisalce in luč.

Avto je nogometašicam v uporabo za prevoze na treninge predal sponzor Avto Cerar Kamnik, saj nekatere nogometašice prihajajo na vsakodnevne treninge tudi iz precej oddaljenih krajev in drugih regij Slovenije. Naslednji teden, po napornem zimskem pripravljalnem obdobju, članska ekipa prične s pomladanskim delom državnega prvenstva v 1. Slovenski ženski nogometni ligi, zato v ŽNK Radomlje upajo, da jim bo uspelo hitro najti vsaj začasno rešitev za prevoze.

„Razmišljam, kaj nezdravega se mota po glavah posameznikov, da si vzamejo čas samo za to, da škodijo drugim. Kar tako. Kakšen kontrast! Na eni strani ljudje, ki delujejo prostovoljno, da pomagajo mladim športnicam in se razdajajo za dobrobit skupnosti, na drugi tisti, izgubljeni v brezpotju in nesmiselnosti svojega obstoja. Morda bi slednji uspeli najti svoj kompas, če bi prišli v športni park trenirat nogomet,“ nam je razočarana nad vandalskim dejanjem povedala Andreja Leskovšek McQuarrie, predsednica ŽNK Radomlje.

Kot smo uspeli izvedeti, to ni bil edini primer vandalizma v Športnem parku Radomlje, saj je bilo v tem letu še par vlomov in poškodovanja lastnine. Primeri so bili prijavljeni policiji, ki jih je vzela na svoj radar z namenom, da se kršilce v najkrajšem času privede na odgovornost. Za pomoč pri pridobitvi koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev, v ŽNK Radomlje pozivajo vsakogar, ki karkoli kaj ve o omenjenem vandalizmu, da to sporoči na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon 080-1200.

Miha Ulčar; Foto: ŽNK Radomlje

Tagi