V zgodnjih jutranjih urah v Domžalah dva požara, policisti na kraju zalotili požigalca

Poklicni gasilci CZR Domžale so danes zgodaj zjutraj v manj kot pol ure posredovali na dveh požarih. Nekaj minut čez 4. uro zjutraj so bili obveščeni, da na ekološkem otoku na Plečnikovi ulici v Domžalah gorijo zabojniki za komunalne odpadke, nekaj minut čez 4.30 pa so bili obveščeni, da na Breznikovi ulici v Domžalah gori ograja. Policisti so na kraju drugega dogodka zalotili 21-letnega osumljenca, ki je poskušal zanetiti požar na leseni paleti v bližini ograjenega objekta.

Anže Srenjšček, vodja intervencije nočne izmene poklicne gasilske enote CZR Domžale nam je povedal, da so bili ob 4.10 uri obveščeni, da na Plečnikovi ulici v Domžalah na ekološkem otoku gorijo zabojniki za komunalne odpadke. Gasilci so takoj po prihodu požar pogasili, je pa ogenj popolnoma uničil tri zabojnike za papir in zabojnik za steklovino, saj je bil požar ob njihovem prihodu že popolnoma razvit. Gasilci so v nadaljevanju še prekopali ostanke požara in jih dodatno zalili z vodo.

Srenjšček nam je še povedal, da so po zaključku te intervencije (ob 4.36 uri) dobili poziv, da na Breznikovi ulici v Domžalah gori ograja in paleta, ki se je nahajala ob ograji. Ko so prispeli na kraj, je požar že sam ugasnil, gasilci pa so nato pregledali okolico. Do požara ograje in lesene palete je prišlo za reklamnimi panoji, ki se nahajajo ob regionalni cesti, v bližini Prodajnega centra Breza.

Tomaž Tomaževic s Policijske uprave Ljubljana nam je povedal, da so bili danes nekaj po 4. uri obveščeni o požaru štirih zabojnikov na enem izmed ekoloških otokov v Domžalah. Na kraju so posredovali gasilci, ki so
požar pogasili in policisti, ki so zbrali prva obvestila in zavarovali kraj. V dogodku ni bil nihče poškodovan, nastalo je za nekaj tisoč evrov škode. Kmalu po dogodku so policisti ob pregledu okolice zalotili osebo, ki
je skušala zanetiti požar na leseni paleti v bližini ograjenega objekta.

“Policisti so 21-letnemu osumljencu za čas zbiranja obvestil odvzeli prostost, v nadaljevanju je bil zaradi nepojasnjenega psihičnega stanja predan v oskrbo zdravstvenemu osebju. Opravljen je bil ogled krajev in zavarovane sledi. V obeh primerih nadaljujejo s preiskavo zaradi suma kaznivih dejanja Povzročitve splošne nevarnosti ter ugotavljanjem vseh okoliščin in morebitnih povezav med dogodkoma,” je povedal Tomaževic in dodal, da bo o vseh ugotovitvah obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Miha Ulčar; Foto: CZR Domžale

Tagi