V Zaborštu ob kontejnerju podjetja izbruhnil požar

Danes okrog 18.15 ure je v Zaborštu pri Domžalah prišlo do požara ob kontejnerja podjetja in sicer so zagorele smeti, ogenj pa se je nato razširil na manjšo leseno mizo, predpražnik in pločevino objekta. Požar je že pred prihodom gasilcev z ročnim gasilnim aparatom pogasil mimoidoči občan, ki je tudi prostovoljni gasilec, dokončno pa so ga pogasili poklicni gasilci CZR Domžale.

Matjaž Korošec, vodja III. izmene poklicne gasilske enote CZR Domžale nam je povedal, da so bili o požaru smeti, mize in še nekaterih predmetov ob kontejnerju podjetja v Zaborštu (v bližini skakalnic), obveščeni ob 18.15 uri. Požar je prvi opazil mimoidoči občan, ki je tudi sam prostovoljni gasilcev v PGD Žeje-Sveta Trojica. Ta se je nato takoj lotil gašenja požara z ročnim gasilnim aparatom. Požar so dokončno pogasili poklicni gasilci, ki so v nadaljevanju obvestili tudi lastnika kontejnerja, s termovizijsko kamero pregledali stene zabojnika ter prezračili njegovo notranjost.

Po besedah Korošca je intervencija potekala hitro in učinkovito, da pa ni nastala večja škoda na samem zabojniku in v njegovi notranjosti, pa gre zahvala prostovoljnemu gasilcu, ki je opazil požar ter se takoj lotil gašenja. Na kraju so posredovali tudi policisti PP Domžale, ki so opravili ogled ter ugotavljali okoliščine vzroka požara.

Tomaž Tomaževic s Policijske uprave Ljubljana nam je povedal, da so bili o požaru obveščeni nekaj po 18. uri. Požar so pogasili gasilci, policisti pa so zbrali prva obvestila in zavarovali kraj. Po prvih podatkih naj bi zagoreli odpadki v košu za smeti, požar pa je poškodoval še pločevino na objektu. V dogodku ni bil nihče poškodovan, nastalo je za okoli 100 evrov škode. Po do sedaj zbranih obvestilih ne gre za kaznivo dejanje, o vsej ugotovitvah pa bo obveščeno pristojno tožilstvo.

Miha Ulčar; Foto: CZR Domžale

Tagi