V Vrhpoljah pri Moravčah zagorelo v kurilnici stanovanjske hiše

Danes, okrog 11.30 ure je zagorelo v kurilnici stanovanjske hiše v Vrhpoljah pri Moravčah. Na kraju so posredovali gasilci PGD Vrhpolje, PGD Moravče in CZR Domžale, ki so požar hitro pogasili.

Jani Jeraj, vodja I. izmene poklicne gasilske enote CZR Domžale nam je povedal, da so bili ob 11.30 uri obveščeni o požaru v kurilnici stanovanjske hiše v Vrhpoljah pri Moravčah. Požar so skupaj z gasilci PGD Vrhpolje in PGD Moravče hitro pogasili, v nadaljevanju pa z dimovlekom prezračili kletne prostore, kjer se je nahajala kurilnica ter pregledali okolico s termovizijsko kamero. Na kraju so posredovali tudi policisti PP Domžale.

“Po do sedaj znanih podatkih je zagorelo zaradi napake na električni napeljavi starejše grelne naprave. Na kraju so posredovali gasilci, ki so požar pogasili. V dogodku ni bil nihče poškodovan, nastalo je za okoli 4.000 eur škode. Do sedaj ni bilo ugotovljenih elementov kaznivih ravnanj in bodo policisti dogodek ustrezno zaznamovali,” nam je v zvezi z okoliščinami požara povedal Tomaž Tomaževic s Policijske uprave Ljubljana.

Miha Ulčar; Foto: PGD Moravče

Tagi