V Trzinu prišlo do zastrupitve s klorom, v Domžalah neznanec zanetil požar na avtu

Nočna izmena poklicne gasilske enote CZR Domžale je imela minulo noč polne roke dela. Proti večeru so posredovali v enem izmed podjetij v Trzinu, kjer se je zaposleni zastrupil s klorom, okrog 20. ure so na Količevem priskočili na pomoč pri prenosu obolele osebe, nekaj minut čez 3. uro zjutraj pa so posredovali na Kamniški cesti v Domžalah, kjer je prišlo do požara osebnega vozila. Po podatkih policije je prišlo do namernega požara vozila.

Martin Juteršek, vodja intervencije III. izmene poklicne gasilske enote CZR Domžale nam je povedal, da so bili ob 18.24 uri obveščeni, da se je v enem izmed podjetij v Trzinu zaposleni med čiščenjem hladilne komore zastrupil s klorom. Zaposleni, ki se je nadihal hlapov, je sam zapustil prostor, v nadaljevanju pa so ga oskrbeli reševalci NMP Domžale in ga prepeljali v UKC Ljubljana. Gasilci CZR Domžale in PGD Trzin so prostore pregledali in izmerili prisotnost nevarnih plinov, povečana koncentracija pa po besedah Juterška ni bila zaznana.

V zvezi z dogodkom v Trzinu nam je Aleksandra Golec s Policijske uprave Ljubljana povedala, da je bilo ugotovljeno, da so delavci pri čiščenju prostorov podjetja uporabljali klor, pri tem je pa zaradi koncentracije hlapov eden izmed njih občutil slabost. Osebo so reševalci oskrbeli in odpeljali v UKC Ljubljana. Po doslej znanih podatkih oseba nima hujših posledic. Policisti še nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo o vseh ugotovitvah obveščali pristojno državno tožilstvo.

Ob 3.17 so bili gasilci in policisti obveščeni, da je na Kamniški cesti v Domžalah zagorelo osebno vozilo. Požar, zagorelo je na zunanjem delu vozila, sta pred prihodom gasilcev z ročnim gasilnim aparatom pogasila tamkajšnja stanovalca. Gasilci so po prihodu vozilo dodatno zalili z vodo in ga pregledali s termovizijsko kamero. Na kraju so posredovali tudi policisti PP Domžale.

“Danes, nekaj pred 3.30 uro smo bili obveščeni o požaru na vozilu v Domžalah. Doslej je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec z neznano snovjo zanetil požar na parkiranem vozilu, požar pa so opazili domači, ki so ga tudi pogasili. Pogorela je zunanjost vozila, pri tem pa je nastalo za okoli 3000 evrov materialne škode,” je v zvezi s požarom vozila povedala Aleksandra Golec. Policisti še nadaljujejo z zbiranjem obvestil v zvezi suma storitve kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari in bodo o vseh okoliščinah obvestili pristojno državno tožilstvo.

Miha Ulčar; Foto: Arhiv domžalca

 

Komentarji uporabnikov
Tagi