V Študi zagorelo ostrešje ob dimniku

Danes okrog 14. ure je na Študljanski cesti v Študi pri Domžalah zagorelo ostrešje ob dimniku stanovanjske hiše. Na kraju so posredovali poklicni gasilci CZR Domžale, gasilci PGD Študa in PGD Domžale-mesto, ki so požar hitro pogasili in preprečili, da bi se le-ta razširil po ostrešju.

Robert Koščak, vodja intervencije poklicne gasilske enote CZR Domžale nam je povedal, da so bili o manjšem požaru ostrešja ob inox dimniku stanovanjske hiše na Študljanski cesti obveščeni ob 14.02 uri. Do požara je prišlo v okolici dimnika in sicer v delu, kjer je prehod dimnika skozi streho. Po vsej verjetnosti je zagorelo zaradi pregretja strehe.

Gasilci so požar hitro lokalizirali in pogasili ter pregledali ostrešje s termovizijsko kamero. Prav tako so morali zaradi gašenja dodatno odstraniti nekaj opaža. Med intervencijo je bila po besedah Koščaka podana tudi zahteva za odklop električne energije. Na intervenciji so si gasilci pomagali z gasilsko avtolestvijo. Na kraju so bili prisotni tudi policisti PP Domžale.

Miha Ulčar; Foto: Miro Pivar

Komentarji uporabnikov
Tagi