V Straži pri Moravčah ponoči gorelo ostrešje brunarice

Okrog 2. ure zjutraj je ob stanovanjskih hiši v Straži pri Moravčah gorelo ostrešje pomožnega objekta – brunarice. Požar so že pred prihodom gasilcev pričeli z ročnimi gasilnimi aparati gasiti domači, dokončno pa so ga pogasili gasilci PGD Moravče, ki so s hitro intervencijo uspeli rešiti večji del ostrešja.

Blaž Jaksetič, vodja intervencije gasilcev PGD Moravče nam je povedal, da so bili o požaru ostrešja brunarice ob stanovanjski hiši v Straži pri Moravčah obveščeni ob 02.01 uri. Že pred njihovim prihodom na kraj, so se gašenja požara z ročnimi gasilnimi aparati lotili domači, dokončno pa so ga pogasili gasilci, ki so večji del ostrešja uspeli rešiti pred ognjem. Gasilci so v nadaljevanju še pregledali objekt in ostrešje ter na kraju do jutra vršili gasilsko stražo. Po besedah Jaksetiča je ogenj uničil okrog 20 do 25 kvadratnih metrov ostrešja. Na intervenciji je sodelovalo 14 gasilcev PGD Moravče. Na kraju so posredovali tudi policisti PP Domžale.

Aleksandra Golec s Policijske uprave Ljubljana nam je v zvezi s požarom v Straži pri Moravčah povedala, da je bilo ugotovljeno, da se je zaradi kurjenja v krušni peči vnel les, ki je bil v neposredni bližini peči. Ogenj se je nato razširil tudi na del objekta. Gasilci so požar pogasili, v dogodku pa ni bil nihče poškodovan. Policist še ugotavljajo vse okoliščine dogodka in bodo po vseh znanih okoliščinah izvedli ustrezen ukrep.

Miha Ulčar; Foto: PGD Moravče

Komentarji uporabnikov
Tagi