V Stobu prišlo do požara v naravi

Danes, nekaj minut pred 12.30 uro je prišlo do požara v naravi v bližini železniške proge v Stobu. Požar, ki ga je prvi opazil opazil očividec in takoj podal prijavo, so pogasili gasilci CZR Domžale in PGD Stob-Depala vas.

Martin Juteršek, vodja intervencije poklicne dnevne izmene poklicne gasilske enote CZR Domžale nam je povedal, da so bili ob 12.22 uri obveščeni, da je v bližini ulice Pot na Pridavko v Domžalah, prišlo do požara v naravi, kjer sta gorela trava in podrast, ogenj pa je oplazil že tudi drevo. Gasilci so požar v izmeri dobrih 4×2 metra hitro pogasili z vodo in preprečili, da bi se ogenj širil naprej. Na kraju so posredovali tudi policisti PP Domžale.

Juteršek nam je še povedal, da je požar opazil mimoidoči občan, ki je takoj podal prijavo. S hitrim ukrepanjem občana in gasilcev, je bil ogenj hitro ukročen in pogašen. Pogoji za požare v naravi so trenutno namreč zelo ugodni, saj sta trava in podrast zelo suha, svoje pa doda tudi veter. Vzrok za požar ni znan, po vsej verjetnosti je prišlo do samovžiga ali pa morda zaradi odvrženega cigaretnega ogorka.

Miha Ulčar; Foto: CZR Domžale

Komentarji uporabnikov
Tagi