V Srednjih Jaršah pri Domžalah izbruhnil požar v naravi

Okrog 11.30 ure je prišlo do požara v naravi ob Mlinski cesti v Srednjih Jaršah pri Domžalah. Požar, ki se je raztezal na več kot hektarju površine, so pogasili poklicni gasilci CZR Domžale in gasilci PGD Jarše – Rodica.

Matjaž Korošec, vodja III. izmene poklicne gasilske enote CZR Domžale nam je povedal, da so bili o požaru trave ob Mlinski cesti v Srednjih Jaršah in sicer ob sotočju Kamniške Bistrice in Pšate, obveščeni ob 11.34 uri. Požar so skupaj z gasilci PGD Jarše – Rodica hitro pogasili ter preprečili, da bi se širil naprej, saj so pogoji za to več kot primerni. Trava je namreč zelo suha, obenem pa piha močan veter. Vzrok požara ni znan, obstaja pa verjetnost, da je k nastanku požaru nekdo pripomogel. Na kraju so bili prisotni tudi policisti PP Domžale.

Korošec je ob tej priložnosti opozoril, da še vedno velja velika požarna ogroženost naravnega okolja na območju celotne države. Zaradi tega je v naravi prepovedano požiganje in odmetavanje gorečih ali drugih predmetov ali snovi, ki lahko povzročijo požar. Prepovedano je tudi kuriti, kuriti kresove, požigati na območjih ob infrastrukturnih objektih, izven pozidanih površin uporabljati predmete, naprave ali izvajati aktivnosti, ki lahko povzročijo požar ter izvajati ognjemete.

Pozivamo vas k doslednemu upoštevanju prepovedi kurjenja v naravi, s tem boste pripomogli, bodo gasilci na voljo za potrebe zagotavljanja pomoči prizadetim zaradi širjenja koronavirusa.

Miha Ulčar; Foto: PGD Jarše-Rodica

 

Tagi