V Spodnjih Jaršah zagorela letna kuhinja, v Krtini skuterist trčil v srno

Nočna izmena poklicne gasilske enote CZR Domžale je minulo noč posredovala na dveh intervencijah. Okrog 18.30 ure je na Pregljevi ulici v Spodnjih Jaršah zagorela letna kuhinja, malo pred 21.30 uro pa je na cesti med Želodnikom in Krtino voznik skuterja trčil v srno.

Martin Juteršek, vodja III. izmene poklicne gasilske enote CZR Domžale nam je povedal, da so bili ob 18.30 uri obveščeni, da je na Pregljevi ulici v Spodnjih Jaršah zagorela letna kuhinja. Že pred prihodom gasilcev je požar z gasilnikom in vodo pogasil lastnik objekta, gasilci pa so iz spodnjih kuhinjskih elementov iznesli plinsko jeklenko in pregledali kuhinjske elemente s termovizijsko kamero. Do požara naj bi prišlo zaradi nepravilno odloženega vročega oglja.

O trku voznika skuterja v srno na regionalni cesti med Želodnikom in Krtino pa so bili gasilci po besedah Juterška obveščeni ob 21.19 uri. Gasilci so takoj po prihodu zavarovali kraj dogodka, nudili razsvetljavo policistom, očistili cestišče in nudili pomoč poškodovanemu skuteristu do prihoda reševalcev NMP Domžale.

Do nesreče je prišlo med križiščem na Želodniku in uvozom na avtocesto, voznik skuterja pa je po trku s srno skupaj s skuterjem padel na bližnji travnik, utrpel naj bi lažje poškodbe. Srna je na kraju poginila.

Miha Ulčar; Foto: CZR Domžale

Tagi