V SPB-1 v Domžalah zagorelo v kuhinji podjetja za dostavo hrane

Včeraj, nekaj minut pred 22. uro zvečer je v stanovanjsko-poslovnem objektu SPB-1 v Domžalah zagorelo v kuhinji podjetja za dostavo hrane Mexicana. Na kraju so posredovali poklicni gasilci CZR Domžale in gasilci PGD Domžale-mesto, ki so požar hitro pogasili, je pa kuhinja uničena, saj je bil ogenj ob prihodu gasilcev že popolnoma razvit. Dve osebi, ki sta se nadihali dima, so reševalci prepeljali v UKC Ljubljana. So pa že pred prihodom gasilcev z gašenjem požara začeli policisti.

Matjaž Hribar, vodja II. izmene poklicne gasilske enote CZR Domžale nam je povedal, da so bili ob 21.53 uri obveščeni, da je zagorelo v kuhinjskem delu podjetja za dostavo hrane, ki se nahaja v stanovanjsko-poslovnem objektu SPB-1 v Domžalah. Gasilci so požar takoj po prihodu hitro pogasili, je kuhinja uničena, saj je bil ogenj ob njihovem prihodu že popolnoma razvit. Gasilci so dvema osebama, ki sta se nadihali dima, šlo naj bi za policista, ki je posredoval na kraju ter stanovalca iz zgornjega nadstropja, nudili pomoč s kisikom do prihoda reševalcev NMP Domžale in NMP Kamnik, ki so ju nato prevzeli in prepeljali v UKC Ljubljana. Na kraju so posredovali tudi policisti PP Domžale.

Tomaž Tomaževic s Policijske uprave Ljubljana nam je povedal, da so bili včeraj, nekaj pred 22. uro obveščeni o požaru v enem izmed gostinskih objektov na območju Domžal, kjer je zagorelo v kuhinjskem delu lokala, v času ko je bil ta prazen. Na kraju so posredovali policisti, ki so takoj pričeli z gašenjem in preprečili, da bi se požar razširil. Gasilci so nato požar pogasili, policisti pa so zbrali prva obvestila in zavarovali kraj. “Po prvih podatkih naj bi zagorelo na aparatu za pripravo hrane, vzrok požara pa še ni znan. V dogodku sta policist in še ena oseba potrebovala zdravniško pomoč zaradi vdihavanja dima, nastalo pa je za več tisoč evrov škode. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil zaradi suma kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti, o vseh ugotovitvah pa bo obveščeno pristojno državno tožilstvo,” nam je še o požaru povedal Tomaževic.

Miha Ulčar; Foto, video: Miro Pivar

Tagi