V silovitem trčenju dveh osebnih vozil v križišču pri Arkadiji ena oseba utrpela poškodbe

Danes nekaj po 5. uri zjutraj je v križišču Virske in Ljubljanske ceste pri Arkadiji na Viru prišlo do prometne nesreče, v kateri sta bili udeleženi dve osebni vozili. V nesreči je ena oseba utrpela poškodbe in bila s strani reševalcev NMP ZD Domžale prepeljana v UKC Ljubljana. Slabo pa jo je odnesel tudi eden izmed semaforjev v križišču. 

Bogdan Potočnik, vodja nočne izmene poklicnih gasilcev CZR Domžale nam je povedal, da so bili o prometni nesreči dveh osebnih vozil v križišču Virske in Ljubljanske ceste pri Arkadiji, obveščeni ob 5.07 uri. Takoj po prihodu so najprej zavarovali kraj prometne nesreče, nudili pomoč poškodovani osebi do prihoda reševalcev NMP ZD Domžale, ki so poškodovano žensko nato prepeljali v UKC Ljubljana. Gasilci so še odklopili akumulator na vozilih ter posuli cestišče razlitih tekočin. V nesreči jo je skupil tudi semafor.Trčenje naj bi bilo kar silovito, saj so razbitine ležale po celotnem križišču.

S Policijske uprave Ljubljana so sporočili, da so policisti z ogledom kraja nesreče in zbiranjem obvestil ugotovili, da je do prometne nesreče prišlo zaradi izsiljevanja prednosti v križišču. Ena oseba je bila z reševalnim vozilom
odpeljana v UKC Ljubljana, po podatkih policije gre za lažje poškodbe. Povzročitelju bo izdan plačilni nalog.

Velja opomniti, da je ponovno do prometne nesreče v tem križišču prišlo v času, ko semaforji niso delovali. Ne gre za osamljen primer, saj se tam prometne nesreče najpogosteje dogajajo v času, ko semaforji ne delujejo. O tej problematiki smo pred časom že pisali na našem portalu, ko smo se dotaknili tudi vprašanja o smiselnosti izklapljanja semaforjev po 22. uri. Predvsem zaradi zagotavljanja varnosti v cestnem prometu. V tem križišču se je namreč pripetilo že več vse preveč primerov, ko je do prometnih nesreč prišlo v času nedelovanja semaforjev. Najpogostejši vzrok, ki je pripeljal do prometnih nesreč, pa je bilo neupoštevanje prednosti, vozniki so zaradi nedelujočih semaforjev spregledali prednostno cesto.

Miha Ulčar; Foto: CZR Domžale

Tagi