V silovitem čelnem trčenju tri poškodovane osebe ostale ukleščene v vozilih

Včeraj, nekaj minut pred 19. uro sta na regionalni cesti Domžale-Mengeš čelno trčili osebni vozili. V nesreči so tri poškodovane osebe ostale ukleščene v vozilih, iz katerih so jih s tehničnim posegom rešili gasilci, reševalci pa so jih prepeljali v UKC Ljubljana. Po podatkih policije sta dve osebi zadobili težje poškodbe, ena oseba pa lažje.

Martin Juteršek, vodja intervencije III. izmene poklicne gasilske enote CZR Domžale nam je povedal, da so bili ob 18.54 uri obveščeni, da sta na regionalni cesti Domžale-Mengeš čelno trčili osebni vozili. Gasilci so takoj po prihodu, na kraju so posredovali tudi gasilci PGD Mengeš in PGD Kamnik, zavarovali kraj prometne nesreče ter v sodelovanju z reševalci NMP Domžale, Kamnik in Ljubljana s tehničnim posegom iz obeh vozil rešili tri poškodovane osebe. V enem primeru (Renault Scenic) so morali odstraniti streho vozila, da so lahko rešili ponesrečene, pri tem pa je bila močno zamaknjena tudi armatura vozila. Gasilci so še odklopili akumulatorja na vozilih ter nevtralizirali razlite tekočine na cestišču. Reševalci so tri poškodovane osebe prepeljali v UKC Ljubljana. Na kraju so posredovali tudi policisti PP Domžale in PPP Ljubljana.

Aleksandra Golec s Policijske uprave Ljubljana nam je v zvezi s prometno nesrečo povedala, da je bilo ugotovljeno, da je 21-letni voznik osebnega vozila v blagem ovinku zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo izgubil oblast nad vozilom in zapeljal na nasprotni vozni pas po katerem je pravilno pripeljala voznica osebnega vozila. Po trčenju je vozilo obstalo na nasprotnem smernem vozišču, vozilo voznice pa je odbilo izven vozišča, kjer je obstalo na travniku. Voznica in potnik v povzročiteljevem vozilu sta v nesreči zadobila težje poškodbe, vendar njuno življenje ni ogroženo. Povzročitelj se je lažje poškodoval.

“Vsi trije udeleženci so ostali ukleščeni v vozilih, zato so jih iz vozil s tehničnim posegom rešili gasilci. Cesta je bila na omenjenem odseku zaradi ogleda kraja prometne nesreče in odstranjevanja posledic zaprta do 21.30 ure. Policisti še nadaljujejo z ugotavljanjem vseh okoliščin prometne nesreče in bodo o sumu storitve kaznivega dejanja povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti obveščali pristojno državno tožilstvo,” je še povedala Aleksandra Golec.

Miha Ulčar; Foto: CZR Domžale

Tagi