V Selu pri Ihanu trčili osebni vozili, dve osebi utrpeli poškodbe

Danes, nekaj minut pred 18. uro sta v naselju Selo pri Ihanu trčila voznika osebnih vozil. V nesreči sta dve osebi utrpeli poškodbe in bili s strani reševalcev prepeljani v UKC Ljubljana.

Jani Jeraj, vodja I. izmene poklicne gasilske enote CZR Domžale nam je povedal, da so bili ob 17.56 uri obveščeni o prometni nesreči dveh osebnih vozil v Selu pri Ihanu. Gasilci so takoj po prihodu zavarovali kraj prometne nesreče, odklopili akumulatorja na vozilih, posuli cestišče razlitih motornih tekočin in nudili pomoč reševalcem NMP Domžale pri oskrbi poškodovanega voznika in sopotnice, ki so ju v nadaljevanju prepeljali v UKC Ljubljana. Na kraju so posredovali tudi policisti PP Domžale.

V zvezi z okoliščinami prometne nesreče nam je Aleksandra Golec s Policijske uprave Ljubljana povedala, da je bilo ugotovljeno, da je voznik, ki je vozil z neprilagojeno hitrostjo zapeljal na nasprotni vozni pas in trčil v voznika, ki je vozil v nasprotni smeri. Drug voznik in njegova sopotnica sta bila v nesreči lažje poškodovana. Policisti
so v postopku tudi ugotovili, da je voznik vozil pod vplivom alkohola, saj je preizkus z alkotestom pokazal rezultat 0,39 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Povzročitelju je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje, zoper njega pa je bil uveden prekrškovni postopek.

Miha Ulčar; Foto: CZR Domžale

Tagi