V rondoju na mengeški obvoznici trčili vozili, poškodovani voznik ostal ukleščen v vozilu

Včeraj, nekaj minut po 18.30 uri sta na krožnem krožišču na mengeški obvoznici pri BS Petrol trčila osebno in kombinirano vozilo, pri tem se je kombinirano vozilo prevrnilo na bok, poškodovani voznik pa je ostal ukleščen v vozilu. Poškodovanega voznika so s tehničnim posegom iz vozila rešili gasilci PGD Mengeš in PGD Kamnik in predali reševalcem NMP Domžale, ki so ga nato prepeljali v UKC Ljubljana. Po podatkih policije je preizkus alkoholiziranosti pri vozniku osebnega vozila pokazal 0.69 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka.

Gasilci PGD Mengeš so bili o prometni nesreči dveh vozil na krožnem krožišču na mengeški obvoznici in da je ena oseba ostala ukleščena v vozilu, obveščeni ob 18.37 uri. “Na kraju smo ugotovili, da je pri trčenju dveh vozil eno pristalo na boku, voznik pa je še vedno v vozilu. Na kraj so prispeli tudi kolegi iz PGD Kamnik. Avtomobil smo stabilizirali, s tehničnim posegom izrezali sprednje vetrobransko steklo in reševalcem omogočili dostop do ponesrečenca. Reševalcem NMP Domžale smo pomagali pri oskrbi ponesrečenca, odklopili akumulatorja, preusmerili promet, pomagali avtovleki pri nalaganju vozila ter počistili cestišče. Poškodovana oseba je bila prepeljana v UKC Ljubljana na kraj pa je prispela tudi policijska patrulja PP Domžale, ki je popisala dogodek,” so na svoji Facebook strani zapisali gasilci PGD Mengeš.

Tomaž Tomaževic s Policijske uprave Ljubljana nam je povedal, da je po do sedaj zbranih obvestilih do prometne nesreče prišlo, ker je voznik osebnega vozila zapeljal v krožišče in odvzel prednost vozniku kombija, ki je že vozil v krožišču. Po trčenju se je kombi prevrnil na bok, voznik pa je ostal ukleščen v vozilu. Pri tem se je udeleženi voznik lažje telesno poškodoval. V postopku je preizkus alkoholiziranosti pri vozniku osebnega vozila pokazal 0.69 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka, v nadaljevanju mu je bil odrejen strokovni pregled. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil zaradi suma kaznivega dejanja nevarne vožnje. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Miha Ulčar; Foto: PGD Mengeš

Tagi