V Rafolčah zagorelo osebno vozilo

Danes okrog 17.30 ure je v naselju Rafolče v občini Lukovica zagorelo osebno vozilo. Požar so z gasilniki takoj začeli gasiti bližnji stanovalci, dokončno pa so ga pogasili gasilci PGD Prevoje.

Gašper Bergant, poveljnik PGD Prevoje nam je povedal, da so bili o požaru osebnega vozila v Rafolčah obveščeni ob 17.35 uri, na kraj požara pa so prispeli pet minut po pozivu. Vozilo naj bi po njegovih besedah zagorelo med vožnjo, ko je voznik opazil, da se izpod pokrova motorja začelo močno kaditi. Takoj je ustavil in zapustil vozilo, bližnji stanovalci pa so na pomoč priskočili z gasilniki. Dokončno so požar pogasili gasilci, ki so morali najprej s hidravličnim razpiralom odpreti pokrov motorja. Ogenj je motor popolnoma uničil, medtem, ko je kabina ostala cela. V nadaljevanju so gasilci še pomagali naložiti vozilo na avtovleko. Na kraju so posredovali tudi gasilci PGD Lukovica, PGD Blagovica in CZR Domžale, vendar njihova pomoč ni bila potrebna. Na kraju so bili prisotni tudi policisti PP Domžale.

Bergant nam je še povedal, da se je v omenjenem primeru izkazalo, da je še kako priročno imeti v bližini ročni gasilnik, s katerimi so se bližnji stanovalci takoj lotili gašenja požara na vozilu. Ni odveč nasvet, da je več kot primerno, da imamo gasilnik tudi v vozilu. Nikoli namreč ne veš, kdaj ti pride prav. Seveda je najbolje, da nikoli. Če pa se ga že uporabi, je lahko zelo koristen.

Miha Ulčar; Foto: PGD Prevoje

Tagi