V Radomljah voda vdrla v hišo, v Športnem parku Dob gorela elektro omarica

Včerajšnje popoldne in večer so zaznamovale številne močne nevihte z nalivi in točo, ki so obilico preglavic povzročile na Koroškem in Dolenjskem. Na območju Domžal je bila narava na srečo tokrat prizanesljivejša, če odmislimo točo v nekaterih predelih občine. So pa gasilci posredovali v Radomljah, saj je meteorna voda zalila stanovanjskih objekt na Dermastjevi ulici. Okrog 23. ure so gasilci posredovali tudi v Športnem parku Dob, saj so prejeli obvestilo, da se iz tamkajšnjega objekta kadi.

Robert Koščak, vodja intervencije nočne izmene poklicnih gasilcev CZR Domžale nam je povedal, da so bili ob 18.51 uri obveščeni, da je na Dermastjevi ulici v Radomljah meteorna voda zalila stanovanjski objekt. Skupaj z gasilci PGD Radomlje so iz objekta v jaške kanalizacije prečrpali cca. 10 kubičnih metrov vode.

Ob 23. uri pa so bili obveščeni, da se iz objekta v Športnem parku Dob kadi. »Ob prihodu na kraj dogodka smo s strani prisotnih članov NK Dob izvedeli, da gori elektro omarica v mansardi objekta. Skupaj z gasilci PGD Dob smo pogasili požar, prezračili prostore in s termovizijsko kamero pregledali okolico požara. Prav tako smo morali zaradi pregleda v okolici elektro omarice odstranili približno kvadratni meter pregradne stene,« je povedal Koščak. V požaru je nastalo nekaj materialne škode. Na kraj je prispel tudi dežurni električar Elektra Ljubljana, ki je glavni omarici prekinil dovod električne energije v objekt. Prav tako so bili na kraju prisotni tudi policisti PP Domžale.

Miha Ulčar; Foto: PGD Radomlje, CZR Domžale

Tagi