V Radomljah pri delu z gradbenim strojem pretrgali plinsko napeljavo

Danes, okrog 10.30 ure so na dvorišču stanovanjske hiše na Opekarniški ulici v Radomljah delavci med izkopom z gradbenim strojem pretrgali plinsko napeljavo, zaradi česar je začel uhajati zemeljski plin. Na kraju so posredovali poklicni gasilci CZR Domžale.

Bogdan Potočnik, vodja IV. izmene poklicne gasilske enote CZR Domžale nam je povedal, da so bili ob 10.36 uri obveščeni, da je med sanacijo dvorišča stanovanjske hiše na Opekarniški ulici v Radomljah delavec z gradbenim strojem pretrgal plinsko napeljavo, zaradi česar je pričel uhajati zemeljski plin. Gasilci so takoj po prihodu zavarovali okolico, zaprli dotok plina in zaščitili poškodovano cev ter s tem preprečili nadaljnje uhajanje zemeljskega plina. Obvestili so tudi podjetje Petrol plin, ki bo v nadaljevanju poskrbelo za sanacijo poškodovane plinske napeljave. Na kraju so posredovali tudi policisti PP Domžale.

Na Policijski upravi Ljubljana so v zvezi z dogodkom povedali, da je po do sedaj zbranih obvestilih upravljalec bagra pri izvajanju del poškodoval cev plinske napeljave, iz katere je pričel uhajati plin. Sam je o tem obvestil gasilce, ki so plinovod zaprli, policisti pa so zavarovali kraj in opravili ogled. Za sanacijo bo poskrbel upravljalec plinovoda. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil zaradi suma kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti, o vseh ugotovitvah pa bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Miha Ulčar; Foto: Arhiv domžalca

 

Komentarji uporabnikov
Tagi