V prometni nesreči na Ljubljanski cesti v Domžalah kolesar utrpel poškodbe

Danes, nekaj minut čez 6.30 uro na Ljubljanski cesti v Domžalah, v križišču z Rojsko cesto, prišlo do prometne nesreče, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in starejši kolesar. Slednji je v nesreči utrpel poškodbe.

Anže Srenjšček, vodja intervencije dnevne izmene poklicne gasilske enote CZR Domžale nam je povedal, da so bili ob 6.44 uri obveščeni, da je na Ljubljanski cesti v križišču z Rojsko cesto voznik z osebnim vozilom trčil v kolesarja. Gasilci so takoj po prihodu zavarovali kraj prometne nesreče, oskrbeli poškodovanega kolesarja do prihoda reševalcev NMP Domžale ter ga prenesli do reševalnega vozila, s katerim so ga prepeljali v UKC Ljubljana. Gasilci so v nadaljevanju še očistili cestišče, saj je ponesrečeni kolesar močno krvavel. Na kraju so posredovali tudi policisti PP Domžale.

Tomaž Tomaževic s Policijske uprave Ljubljana nam je v zvezi z okoliščinami prometne nesreče v Domžalah povedal, da je do nje prišlo, ker je voznik v križišču pri zavijanju odvzel prednost kolesarju, ki je vozil po
kolesarski stezi. Pri tem se je kolesar lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Miha Ulčar; Foto: Arhiv domžalca

 

Tagi