V Preserjah zagorelo v kurilnici stanovanjske hiše, lastnik zadobil opekline

Danes, nekaj minut čez 14. uro je zagorelo v kleti stanovanjske hiše na Gajevi ulici v Preserjah pri Radomljah. Požar, zagorelo je v kurilnici, je že pred prihodom gasilcev večinoma pogasil lastnik sam, dokončno so ga pogasili gasilci. Lastnik stanovanja je zadobil opekline in bil na kraju oskrbljen s strani gasilcev ter nato predan reševalcem v nadaljnjo oskrbo.

Robert Koščak, vodja intervencije dnevne izmene poklicne gasilske enote CZR Domžale nam je povedal, da so bili o požaru v kleti stanovanjske hiše na Gajevi ulici v Preserjah pri Radomljah obveščeni ob 14.08 uri. Do požara je prišlo v kurilnici, pred njihovim prihodom pa je lastnik požar večinoma pogasil sam, gasilci CZR Domžale in PGD Homec pa so dokončno pogasili posamezna žarišča, prezračili objekt in kurilnico pregledali s termovizijsko kamero. Lastnika, ki je zadobil lažje opekline, so gasilci oskrbeli in predali v nadaljnjo oskrbo reševalcem NMP Domžale. Na kraju je bila prisotna tudi patrulja PP Domžale.

Tomaž Tomaževic s Policijske uprave Ljubljana nam je v zvezi z dogodkom povedal, da naj bi po prvih podatkih zagorelo pri kurjenju v peči. Oseba, ki je kurila s plinskim gorilnikom, je bila lažje poškodovana in je bila preventivno odpeljana v UKC Ljubljana. Policisti do sedaj niso zaznali elementov kaznivih ravnanj in bodo dogodek ustrezno zaznamovali.

Miha Ulčar; Foto: Arhiv Domžalca

 

Tagi