V Preserjah prehiter voznik v križišču trčil v tri osebna vozila

Danes nekaj po 17. uri je v križišču regionalne ceste Domžale – Kamnik, v naselju Preserje pri Radomljah, prišlo do prometne nesreče, v kateri so bila udeležena štiri osebna vozila. V nesreči je povzročitelj utrpel lažje poškodbe. Po naših informacijah naj bi voznik iz kamniške smeri pripeljal v križišče s preveliko hitrostjo, pri zavijanju v levo proti Radomljam, pa je nato trčil v tri osebna vozila. Po podatkih policije je voznik vozil pod vplivom alkohola.

Bogdan Potočnik, vodja IV. izmene poklicne gasilske enote CZR Domžale nam je povedal, da so bili o prometni nesreči štirih osebnih vozil v križišču regionalne ceste Domžale – Kamnik v Preserjah pri Radomljah (pri trgovini Tuš) obveščeni ob 17.09 uri. Gasilci so takoj po prihodu zavarovali kraj prometne nesreče, odklopili akumulatorje na vozilih ter z vpojnimi sredstvi posuli cestišče razlitih tekočin. V nesreči je ena oseba utrpela lažje poškodbe, reševalci NMP Domžale pa so jo oskrbeli na kraju. Je bila pa med udeleženci tudi majhna punčka, ki na srečo ni utrpela poškodb, so ji pa gasilci podarili medvedka ter jo na ta način potolažili, saj jo je dogodek močno prestrašil.

S Policijske uprave Ljubljana so v zvezi s prometno nesrečo v Preserjah povedali, da je voznik osebnega vozila vozil z neprilagojeno hitrostjo in pod vplivom alkohola (0,70 mg/l) zaradi česar je trčil v pred seboj vozeče vozilo, katerega je nato odbilo še v dve drugi vozili. V nesreči se je povzročitelj nesreče lažje poškodoval. Policisti še zbirajo obvestila v zvezi suma storitve kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu in bodo o vseh zbranih obvestilih obveščali pristojno državno tožilstvo.

Miha Ulčar; Foto: CZR Domžale, bralec

Tagi