V Preserjah gorel gospodarski objekt – lopa. Je na delu piroman?

Danes okrog 16.45 ure so gasilci prejeli obvestilo, da v Preserjah pri Radomljah, nasproti tovarne Lek, gori večji leseni gospodarski objekt – lopa, v kateri so se nahajali traktorski priključki, okrog lope pa bale sena. Na kraju požara je posredovalo več gasilskih enot, ki so požar uspeli hitro pogasiti, je pa ogenj lopo, vključno s traktorskimi priključki popolnoma uničil. Je pa to že tretji požar lesenih objektov na območju domžalske občine v zadnjih štirih dneh, nazadnje so ognjeni zublji brunarico v Depali vasi zajeli včeraj dopoldan.

Martin Juteršek, vodja intervencije III. izmene poklicnih gasilcev CZR Domžale nam je povedal, da so bili o požaru lope, ki se nahaja na Kamniški cesti 15 c v Preserjah pri Radomljah, obveščeni ob 16.43 uri. Takoj po prihodu so zavarovali kraj in se z več napadi lotili gašenja požara. Kljub hitri intervenciji gasilcev je požar lopo v izmeri 10×8 metrov popolnoma uničil, saj so je bil ogenj ob prihodu gasilcev že popolnoma razvit. V požaru so bili uničeni tudi vsi traktorski priključki ter več bal sena. Po zaključku intervencije so gasilci ostali na gasilski straži, s kraja pa so odstranili tudi bale sena, ki jih je zajel požar. Pri tem jim je s traktorjem na pomoč priskočil krajan.

Po besedah Juterška je na intervenciji sodelovalo 56 gasilcev z dvanajstimi vozili in sicer poleg poklicnih gasilcev CZR Domžale še gasilci PGD Homec, PGD Jarše-Rodica, PGD Radomlje, PGD Domžale-mesto in PGD Mengeš. Na kraj požara so prispeli tudi policisti PP Domžale, ki so zavarovali kraj. Ko bodo vzpostavljeni primerni pogoji, bodo opravili ogled, tako da vzrok in okoliščine požara še niso znane. Po besedah Tomaža Tomaževica iz Policijske uprave Ljubljana, po do sedaj zbranih obvestilih nobena oseba ni bila ogrožena ali poškodovana. V požara so bili poleg poslopja poškodovani tudi delovni stroji.

(Foto: Janez Ravnikar)

Kot smo že omenili v uvodu je to že tretji požar lesenega objekta v zadnjih štirih dneh na območju domžalske občine. Včeraj dopoldan so se gasilci spopadli s požarom brunarice v Depali vasi, minuli četrtek v poznih večernih urah pa s požarom toplarja v Študi. S podobnimi požari lesenih objektov so se gasilci pred dnevi spopadli tudi v Mengšu in Volčjem Potoku. Ob nenavadno veliko požarih lesenih objektov v zadnjih dneh, večina od njih se je nahajala na osamljenem kraju, se poraja tudi vprašanje, če ni morda na delu piroman.

Miha Ulčar; Foto: Gašper Šporar, Janez Ravnikar,  V. R.

 

Komentarji uporabnikov
Tagi