V Podrečju moški skočil v Kamniško Bistrico, iz reke so ga rešili mimoidoči občani

Kar dva dogodka povezana z iskanjem in reševanjem oseb, sta se danes pripetila na območju občine Domžale. Policisti, vključen je bil tudi helikopter policije, so na območju Radomelj iskali pogrešano osebo, ki je bila nato najdena na območju ribnika Črnelo ter predana v oskrbo reševalcem. Nekaj po 15. uri pa je v naselju Podrečje pri Domžalah občan iz sredine brvi skočil v reko Kamniško Bistrico. Iz reke so ga rešili mimoidoči občani, nato pa v nadaljnjo oskrbo prevzeli gasilci in reševalci.

Po naših informacijah naj bi moški, doma naj bi bil iz Domžal, v reko Kamniško Bistrico skočil iz sredine brvi na Podrečju, občani, ki so dejanje opazili, so takoj na pomoč poklicali policiste, gasilce in reševalce ter se lotili reševanja moškega, katerega jim je uspelo spraviti na breg reke. Po besedah Bogdana Potočnika, vodje dnevne izmene poklicnih gasilcev CZR Domžale, so mimoidoči občani, ko so videli moškega v vodi, takoj reagirali in mu pomagali, tako da je bil ob njihovem prihodu že na bregu. Skupaj z reševalci NMP ZD Domžale so podhlajenega moškega oskrbeli, nato pa prepeljali v UKC Ljubljana. Na kraju so posredovali tudi gasilci PGD Domžale – mesto in policisti PP Domžale. Ob tej priložnosti gre zahvala mimoidočim občanom, ki so s pogumom in požrtvovalnostjo pokazali svojo srčnost!

Danes okrog 13. ure je na območju Radomelj potekala iskalna akcija, v kateri je bil vključen tudi helikopter policije. Na Policijski upravi Ljubljana so nam v zvezi s tem dogodkom povedali, da so bili policisti okrog 11. ure obveščeni o pogrešani osebi na območju Kamnika. Izvedene so bile aktivnosti za izsleditev osebe, med drugim je bil aktiviran tudi helikopter policije. Oseba je bila najdena na območju ribnika Črnelo in nato predana zdravstvenemu osebju.

Miha Ulčar; Foto: Miro Pivar

Tagi