V Podrečju mlajši voznik zapeljal s ceste in v grmovju pristal na boku

Danes nekaj po 12. uri je v naselju Podrečje mlajši voznik z osebnim vozilom zapeljal s cestišča na travnik ter nato pristal v bližnjem grmovju, kjer se je vozilo preobrnilo in na koncu obstalo na boku. Voznik je v nesreči utrpel lažje poškodbe. 

Bogdan Potočnik, vodja IV. izmene poklicnih gasilcev CZR Domžale nam je povedal, da so bili o prometni nesreči osebnega vozila v naselju Podrečje obveščeni ob 12.11 uri. Mlajši voznik je z osebnim vozilom znamke Peugeot med vožnjo po Virski cesti zapeljal s ceste na travnik, osebno vozilo pa je nato pristalo v grmovju, kjer se je preobrnilo in na koncu obstalo na boku. Gasilci so takoj po prihodu zavarovali kraj prometne nesreče ter odklopili akumulator na vozilu. Tehničen poseg ni bil potreben, saj je voznik že pred prihodom reševalcev in gasilcev sam zapustil vozilo. Reševalci NMP ZD Domžale so preventivno pregledali voznika, ki pa ni imel vidnih poškodb.

Na Policijski upravi Ljubljana so v zvezi s prometno nesrečo v Podrečju povedali, da so bili policisti o njej obveščeni nekaj po 12. uri. V prometni nesreči je bil samoudeležen 22-letni voznik osebnega vozila, ki je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo zapeljal izven vozišča, kjer je obstal v jarku. V nesreči je utrpel lahke telesne poškodbe. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog.

Se je pa okrog 21. ure na relaciji Vir – Domžale pripetila še ena prometna nesreča zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo, v kateri je bil prav tako samoudeležen 22-letni voznik. Le-ta je po podatkih policije zapeljal iz vozišča na travnik. Preizkus alkoholiziranosti pa je pokazal 0,26 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Izdan mu je bil plačilni nalog. Voznik v nesreči ni utrpel telesnih poškodb.

Miha Ulčar; Foto: CZR Domžale

Tagi