V občini Lukovica nadaljujejo z odpravljanjem posledic močnega neurja

Včeraj zvečer smo na našem portalu poročali o močnem neurju, ki je prizadel del občin Domžale in Lukovico. Najhuje je bilo v vasi Rafolčah, Lukovici, Vrhpolju in Prevojah. Na območju občine Lukovica pa se je sprožilo tudi nekaj manjših zemeljskih plazov. Na intervencijah je sodelovalo 70 gasilcev Gasilske zveze Lukovica ter pripadnikov civilne zaščite in občinskega režijskega obrata, posredovali pa so na devetnajstih lokacijah. Stanje na terenu si je včeraj skupaj s poveljnikom CZ Občine Lukovica in poveljnikom GZ Lukovica ogledala tudi županja mag. Olga Vrankar.

Po besedah županje mag. Olge Vrankar je voda zalila kar nekaj objektov, poškodovala ceste in nanesla veliko naplavin. Sproženih pa je bilo tudi nekaj manjših zemeljskih plazov. “Največje posledice včerajšnje ujme so bile v naseljih Rafolče, Lukovica, Vrhovlje, Prevoje. Ob regionalni cesti v Trnjavi se je sprožil zemeljski plaz. Stanje na terenu sem si včeraj ogledala skupaj s poveljnikom Civilne zaščite Lukovica in s poveljnikom Gasilske zveze Lukovica. Zahvaljujem se vsem, ki ste priskočili na pomoč, posebej našim gasilcem,“ je povedala županja.

Dodala je še, da občinski režijski obrat nadaljuje z odpravljanjem posledic neurja. Prav tako so za odpravo posledic aktivirali zunanje izvajalce.

Video iz Rafolč (bralka):

 

Miha Ulčar; Foto: Foto: Mirko Bergant, PGD Prevoje, PGD Lukovica, PGD Blagovica, bralka

Tagi