V Nožicah prišlo do večjega požara, žaga gorela kot bakla

Danes okrog 12.15 uri je prišlo do večjega požara na Žagi v Nožicah v občini Domžale. Na kraju požara, ogenj je zajel ostrešje, je posredovalo večje število gasilskih enot. Po prvih zbranih obvestilih in ugotovitvah policistov, naj bi zagorelo zaradi tehnične napake. 

Robert Koščak, vodja intervencije iz poklicne gasilske enote CZR Domžale nam je povedal, da so bili o požaru na žagi v Nožicah obveščeni ob 12.12 uri. Ker je šlo za večji požar, ogenj je zajel ostrešje, je bilo aktiviranih 11 gasilskih enot javne gasilske službe občine Domžale ter sosednje društvo PGD Šmarca. Skupaj pa je na intervenciji sodelovalo 115 gasilcev.

Gasilci so takoj po prihodu pričeli z gašenjem požara ter naredili prerez, da se ogenj ni širil naprej, istočasno pa je bil odrejen tudi izklop elektrike. Gasilcem je kmalu požar uspelo ukrotiti ter pogasiti, je pa ogenj uničil celotno ostrešje in skladovnico plohov. Delavnica v požaru po besedah Koščaka ni utrpela večje škode. Po zaključku intervencije je na kraju ostala domača gasilska enota PGD Homec, ki je izvajala gasilsko stražo.

Koščak nam je še povedal, da se zahvaljuje vsem sodelujočim enotam za hitro in usklajeno posredovanje, prav tako se zahvaljuje tudi okoliškim prebivalcem, ki so gasilcem, ki so se v vročini spopadali z ognjem, nudili brezalkoholne napitke.

“Po do sedaj zbranih obvestilih in ugotovitvah ogleda je znano, da požar ni posledica kaznivega dejanja, temveč je zagorelo zaradi tehnične napake,” je v zvezi s požarom na žagi v Nožicah povedala Nataša Pučko s Policijske uprave Ljubljana. V požaru je bilo poškodovano celotno ostrešje objekta, dimenzij približno 30 x 15 metrov, 2 viličarja in ostala oprema. Nastalo za nekaj deset tisoč evrov materialne škode. V dogodku ni bil nihče poškodovan. O zbranih ugotovitvah pa bo obveščeno pristojno tožilstvo.

Omenjeno žago v Nožicah je večji požar zajel že 3. novembra 2013, v jutranjih urah, ko je zagorelo na ostrešju v osredjem delu žage, ogenj pa je takrat popolnoma uničil polovice strehe delavnice.

Miha Ulčar; Foto, video: Miro Pivar

Tagi