V naselju Vrhovlje zagorelo gospodarsko poslopje

Včeraj, okrog 20.45 ure je v naselju Vrhovlje v občini Lukovica zagorelo kmetijsko gospodarsko poslopje v velikosti 35×20 metrov. Požar, ki je zajel ostrešje in seno, so pogasili gasilci PGD Prevoje, PGD Blagovica, PGD Lukovica, PGD Krašnja in PGD Trojane. Prav tako so bile med intervencijo iz hleva rešene živali. V požaru se je ena oseba nadihala dima in bila s strani reševalcev prepeljana v UKC Ljubljana.

Gašper Bergant, poveljnik PGD Prevoje nam je povedal, da so bili o požaru gospodarskega poslopja v naselju Vrhovlje, obveščeni ob 20.46 uri. Ker je prišlo do večjega požara, ogenj je bil ob prihodu gasilcev že popolnoma razvit, so bile aktivirane vse gasilske enote Gasilske zveze Lukovica. Gasilci so takoj po prihodu pričeli z gašenjem požara, s hitro intervencijo pa so preprečili, da bi ogenj zajel celotno ostrešje. Ker je obstajala nevarnost požarnega preskoka, so z vodo zaščitili tudi bližnji stanovanjski hiši. V nadaljevanju so iz objekta odstranili okrog 60 kubičnih metrov sena, pri tem pa jim je z delovnim strojem pomagal krajan. Odloženo seno pa so nato dodatno zalili z vodo. Prav tako so gasilci v času intervencije iz hleva rešili vse živali.

Na intervenciji je po besedah Berganta sodelovalo 59 gasilcev z enajstimi gasilskimi vozili iz celotne Gasilske zveze Lukovica, intervencija pa je trajala do 4.20 ure. Do jutra je na kraju ostala še ekipa gasilcev, ki je opravljala gasilsko stražo. Intervencijo na požaru je vodil Zoran Dernulovec, namestnik poveljnika PGD Prevoje.

V požaru je nastala večja škoda, prav tako so reševalci NMP Domžale eno osebo, ki se je nadihala dima, prepeljali v UKC Ljubljana. Šlo je za domačina, ki je pred prihodom gasilcev pričel z gašenjem. Po naših informacijah ni utrpel hujših poškodb in je bil po pregledu v UKC Ljubljana predan v domačo oskrbo. Na kraju so bili prisotni tudi policisti PP Domžale, ki so zavarovali kraj, danes dopoldan pa bodo opravili ogled.

Tomaž Tomaževic s Policijske uprave Ljubljana nam je v zvezi s požarom gospodarskega poslopja v Vrhovljah povedal, da naj bi po prvih podatkih zagorelo na delu ostrešja, kjer je je prostor za shranjevanje sena, vzrok požara pa še ni znan. “Iz objekta so bile med intervencijo rešene živali v njem. V dogodku je ena oseba potrebovala zdravniško pomoč zaradi vdihavanja dima, nastalo pa je za več tisoč evrov škode. Z ogledom kraja bodo policisti pričeli dopoldan, o vseh ugotovitvah pa bo obveščeno pristojno državno tožilstvo,” je še povedal Tomaževic.

Miha Ulčar; Foto: PGD Prevoje

Tagi