V Moravčah trčila osebno vozilo in traktor s prikolico

Danes, nekaj minut pred 19. uro je v Moravčah prišlo do prometne nesreče, v kateri sta bila udeležena osebno vozilo in traktor s prikolico, na kateri so bile naložene bale sena. V nesreči je voznik osebnega vozila utrpel lažje poškodbe. Po podatkih policije je nesrečo povzročil voznik osebnega vozila, ki je zapeljal na nasprotni vozni pas, prav tako je bilo v postopku z voznikom ugotovljeno, da je vozil vinjen.

Robert Koščak, vodja intervencije nočne izmene poklicne gasilske enote CZR Domžale, ki je na kraju dogodka posredovala skupaj z gasilci PGD Moravče, nam je povedal, da so bili ob 18.51 uri obveščeni, da je v Moravčah prišlo do prometne nesreče, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in traktorist. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je osebno vozilo trčilo v traktorsko prikolico, na kateri so bile naložene bale sena. Ob trku je na voznikovi strani na vozilu odtrgalo A stebriček. Voznik pa je v nesreči utrpel lažje poškodbe.

Gasilci so zavarovali kraj prometne nesreče, odklopili akumulator na vozilu, oskrbeli poškodovanega voznika do prihoda reševalcev NMP Domžale ter posuli cestišče razlitih motornih tekočin. Na kraju so bili prisotni tudi policisti PP Domžale.

Aleksandra Golec s Policijske uprave Ljubljana nam je v zvezi s prometno nesrečo povedala, da je bilo ugotovljeno, da je voznik osebnega vozila zapeljal na nasprotni vozni pas in trčil v traktor oziroma v priključeno prikolico: “V nesreči se je voznik osebnega vozila lažje poškodoval in je bil s kraja odpeljan z reševalnim vozilom. V postopku so policisti ugotovili, da je vozil pod vplivom alkohola, saj je preizkus pokazal rezultat 0,70 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Vozniku je bilo odvzeto vozniško dovoljenje, zoper njega pa bo podan obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.”

Miha Ulčar; Foto: CZR Domžale

Tagi