V Moravčah ponoči gorel kurnik

Danes, nekaj minut pred 1. uro zjutraj, so bili gasilci PGD Moravče obveščeni, da na Marokovi ulici v Moravčah ob stanovanjski hiši gori lesen kurnik. Gasilci so požar hitro pogasili, je v ognju končalo nekaj kokoši, gosi in rac, ki so se nahajale v kurniku. Vzrok požara še ni znan, preiskava policistov pa poteka v smeri sumov kaznivega dejanja.

Gasilci so s hitro intervencijo požar, ki je izbruhnil na kurniku pogasili ter preprečili, da bi se ogenj razširil na ostale objekte v bližini. Ogenj je uničil kurnik, prav tako so zaradi požara poginile kokoši, gosi in race, ki so se nahajale v gorečem objektu. Na kraju so posredovali tudi policisti PP Domžale.

Tomaž Tomaževic s Policijske uprave Ljubljana nam je v zvezi s požarom lesenega kurnika v Moravčah, povedal, da so policisti zavarovali kraj in zbrali prva obvestila. Vzrok požara še ni znan. V dogodku ni bil nihče poškodovan, nastalo pa je za okoli 3.500 evrov škode. Poginile so vse živali (kokoške, gosi in race) v kurniku. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil zaradi sumov kaznivega dejanja, o vseh ugotovitvah pa bodo obvestili pristojno državno tožilstvo.

Miha Ulčar; Foto: PGD Moravče

Tagi