V Mengšu ogenj pogoltnil skladiščni šotor, delovne stroje in kombinirano vozilo

Kljub temu, da je večerno in nočno deževje dodobra ohladilo ozračje, pa je bilo proti jutru v Mengšu vseeno zelo vroče, saj je nekaj po 3.30 uri v industrijski coni na Gorenjski cesti zagorel skladiščni šotor, v katerem so se nahajali delovni stroji za barvanje talnih označb, barve in razredčila ter kombinirano vozilo.

Gasilci PGD Mengeš, PGD Topole in PGD Loka pri Mengšu so okrog 3.40 ure zjutraj prejeli obvestilo, da v industrijski coni v Mengšu gori skladiščni šotor. Ker je bil ob prihodu gasilcev na kraj požar že popolnoma razvit, v šotoru pa so se nahajali delovni stroji, barvila, razredčila in kombinirano vozilo, so na pomoč zaprosili še gasilce PGD Moste. Gasilcem je požar kmalu uspelo lokalizirati in pogasiti, je pa ogenj skladiščni šotor v izmeri 10×20 metrov, vključno z osmimi delovnimi stroji in kombiniranim vozilom popolnoma uničil. V nadaljevanju so gasilci iz šotora še iznosili barvila in razredčila.

Na Policijski upravi Ljubljana so povedali, da so bili policisti o požaru skladiščnega šotora v Mengšu obveščeni ob 3.40 uri. Na kraju so posredovali gasilci, ki so požar pogasili in policisti, ki so zavarovali območje in zbrali prva obvestila, v dopoldanskem času pa so kriminalisti opravili ogled. Po do sedaj zbranih obvestilih in z opravljenim ogledom kraja dejanja je ugotovljeno, da požar ni posledica kaznivega dejanja, temveč naj bi bil vzrok tehnična okvara na tovornem vozilu, ki je bilo parkirano v šotoru.

Kriminalisti so z ogledom zavarovali sledi in predmete, ki bodo še pregledani na kriminalistični tehniki. V požaru je v celoti pogorelo manjše tovorno vozilo in več delovnih strojev za vrisovanje talnih označb na vozišču. Prav tako je pogorelo tudi nekaj materialov, ki jih uporabljajo pri označevanju cest. Materialna škoda znaša nekaj deset tisoč evrov, v dogodku pa ni bila poškodovana nobena oseba. Po vseh zbranih obvestilih in okoliščinah požara, bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Miha Ulčar; Foto: PGD Moste

Komentarji uporabnikov
Tagi