V manj kot dveh urah so morali poklicni gasilci CZR Domžale posredovati kar trikrat

Poklicni gasilci Centra za zaščito in reševanje Domžale so morali danes dopoldan v manj kot dveh urah posredovali na kar treh intervencijah. Najprej so posredovali na križišču Ljubljanske in Savske ceste v Domžalah, kjer sta trčili dve osebni vozili, dobrih 10 minut kasneje na Šlandrovi ulici v Domžalah, kjer sta trčila motocikel in osebno vozilo. Malo več kot uro kasneje pa so posredovali v Preserjah pri Radomljah, kjer so pogasili nenadzorovano kurišče na prostem.

Vodja izmene poklicnih gasilcev CZR Domžale Matjaž Korošec, ki je vodil intervencijo na prometni nesreči, ki se je zgodila v križišču Ljubljanske in Savske ceste v Domžalah, nam je povedal, da so bili o njej obveščeni ob 10.03 uri dopoldan. Po prihodu so najprej zavarovali kraj prometne nesreče, odklopili akumulatorja na vozilih, nudili pomoč reševalcem pri prenosu poškodovane osebe do reševalnega vozila ter posuli cestišče z absorbentom. Po besedah Korošca naj bi do nesreče prišlo, ko je voznica osebnega vozila v križišču zavijala levo na Savsko cesto, pri tem pa je spregledala nasproti vozeče osebno vozilo, ki peljalo po prednostni cesti in trk je bil neizogiben. Voznica je utrpela lažje poškodbe in bila s strani reševalcev NMP ZD Domžale prepeljana v ljubljanski UKC.

Ob 10.15 uri so bili poklicni gasilci CZR Domžale obveščeni, da je prišlo na Šlandrovi ulici v Domžalah do prometne nesreče, v kateri sta bila udeležena motocikel in osebno vozilo. Gasilci CZR Domžale so na intervenciji, ki jo je vodil Luka Pušnik, najprej zavarovali kraj prometne nesreče ter nudili oskrbo poškodovanemu motoristu do prihoda reševalcev NMP ZD Domžale, ki so ga nato z reševalnim vozilom prepeljali v ljubljanski UKC.

Ob 11.40 uri pa so bili poklicni gasilci CZR Domžale obveščeni, da je v bližini novega naselja V Boršt v Preserjah pri Radomljah, na prostem nekdo zakuril ogenj, le-ta pa je gorel nenadzorovano. Vodja intervencije Milan Peterca iz CZR Domžale, nam je povedal, da je občan na tamkajšnjem travniku blizu naselja zakuril odpadni les in travniške odpadke, pri kurjenju pa ni bil prisoten. Občani so podali prijavo, saj je šlo za nenadzorovano kurjenje na prostem. Po prihodu gasilcev na kraj, so bili tam že prisotni tudi policisti PP Domžale. Gasilci so nato ognjišče na prostem pogasili.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: CZR Domžale
Komentarji uporabnikov
Tagi