V Loki pri Mengšu zagorela lopa, v kateri so prekajali mesnine

Danes, nekaj minut pred 13. uro je na Gasilski cesti v Loki pri Mengšu zagorela lopa – večnamenski večinoma leseni objekt, kateri je služil tudi kot prekajevalnica mesnin. Gašenja požara so se ga takoj, ko so ga opazili lotili sosedje, dokončno pa so ga pogasili gasilci PGD Loka pri Mengšu, PGD Mengeš in PGD Topole.

Gasilci so bili ob 12.47 uri obveščeni o požaru nadstreška na Gasilski cesti v Loki pri Mengšu. Kot so na svoji spletni strani zapisali gasilci PGD Loka pri Mengšu, so na kraju ugotovili, da je do požara prišlo na večnamenskim večinoma lesenem objektu, kateri je služil tudi kot prekajevalnica mesnin. Pred prihodom gasilcev so objekt gasili že sosedje. Gasilci PGD Loka pri Mengšu so skupaj z gasilci PGD Mengeš in Topole v objektu dokončno pogasili vsa žarišča ter odstranili ves goreči material. Na kraju požara so posredovali tudi policisti PP Domžale.

Aleksandra Golec s Policijske uprave Ljubljana nam je v zvezi s požarom v Loki pri Mengšu pojasnila, da so bili o njem obveščeni danes, malo pred 13. ur. Požar je lastnik objekta še pred prihodom gasilcev pogasil. Policisti pa so po do sedaj znanih podatkih ugotovili, da se je zaradi neprevidnosti pri kurjenju v prostoru za dimljenje mesa vnela lesena stena in izolacija, ki je delno pogorela. Policisti z zbiranjem obvestil še nadaljujejo in bodo o tem obvestili pristojno državno tožilstvo.

Miha Ulčar; Foto: PGD Loka pri Mengšu

Komentarji uporabnikov
Tagi