V kurilnici stanovanjske hiše v Preserjah izbruhnil požar

Danes, nekaj minut pred 20.30 uro je prišlo do požara v kurilnici stanovanjske hiše na Bistriški ulici v Preserjah pri Radomljah. Požar je pred prihodom gasilcev že pričel gasiti lastnik stanovanja, dokončno pa pogasili gasilci CZR Domžale in PGD Homec, ki so s hitro intervencijo tudi preprečili, da bi se ogenj razširil na ostale kletne prostore stanovanjske hiše.

Bogdan Potočnik, vodja IV. izmene poklicne gasilske enote CZR Domžale nam je povedal, da so bili ob 20.23 uri obveščeni, da je prišlo do požara v kurilnici stanovanjske hiše na Bistriški ulici v Preserjah pri Radomljah. Požar je pred prihodom gasilcev že pričel gasiti lastnik stanovanja, dokončno pa so ga pogasili gasilci in tudi preprečili, da bi se ogenj razširil na ostale prostore v kleti stanovanjske hiše. V nadaljevanju so gasilci še prezračili prostore, na prosto iznosili uničene predmete ter s termovizijsko kamero pregledali prostore.

Potočnik nam je še povedal, da je v požaru nastala večja materialna škoda, saj je ogenj zajel peč na centralno ogrevanje, bojler, elektro instalacijo, izolacijo ter še nekatere predmete, ki so bili shranjeni v kurilnici. Na kraju so posredovali tudi reševalci NMP Domžale, ki so pregledali lastnika stanovanja, saj je bil med gašenjem izpostavljen dimu ter policisti PP Domžale. Vzrok za požar zaenkrat še ni znan.

Miha Ulčar; Foto: CZR Domžale

Tagi