V Krtini motorist silovito trčil v osebno vozilo

Danes okrog 18.45 ure je v Krtini motorist v križišču silovito trčil v osebno vozilo, pri tem se je motocikel zagozdil pod vozilo, motorista pa je ob trku vrglo preko avtomobila. Ta je v nesreči utrpel poškodbe in bil s strani reševalcev NMP ZD Domžale prepeljan v UKC Ljubljana.

Matjaž Korošec, vodja III. izmene poklicnih gasilcev CZR Domžale, nam je povedal, da so bili prometni nesreči v križišču v naselju Krtina, v kateri sta bila udeležena motorist in osebno vozilo, obveščeni ob 18.46 uri. Takoj po prihodu so najprej protinaletno in protipožarno zavarovali kraj prometne nesreče, odklopili akumulator na osebnem vozilu ter nudili pomoč poškodovanemu motoristu do prihoda reševalcev NMP ZD Domžale, ki so ga na kraju oskrbeli in prepeljali v UKC Ljubljana. Gasilci so poškodovani motocikel izvlekli izpod vozila, z vpojnimi sredstvi počistili cestišče razlitih tekočin ter razsvetljevali kraj prometne nesreče. V času intervencije je bila cesta zaprta za promet.Trk naj bi bil izredno silovit, saj je bil motocikel popolnoma uničen,motorist pa je utrpel lažje poškodbe.

Na Policijski upravi Ljubljana so nam v zvezi s prometno nesrečo povedali, da je bilo na podlagi obvestil ugotovljeno, da sta bila v prometni nesreči udeležena mladoletni voznik motornega kolesa in voznica osebnega vozila. Do prometne nesreče je prišlo zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo voznika motornega kolesa. Slednji se je v prometni nesreči lažje poškodoval in je bil odpeljan na UB KC Ljubljana. Zoper mladoletnika bo na pristojno sodišče zaradi kršitev čl.  45/10 ZPrCP podan obdolžilni predlog.

Okrog 20.30 ure so bili policisti obveščeni tudi o prometni nesreči, ki se je pripetila na Slamnikarski cesti v Domžalah. Na Policijski upravi Ljubljana so povedali, da je bilo ugotovljeno, da sta bila v prometni nesreči udeležena voznik osebnega vozila znamke Nissan in voznik osebnega vozila znamke Mercedes. Do prometne
nesreče je prišlo zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji voznika Nissana. Po nesreči sta se voznika dogovarjala, pred prihodom policistov pa je voznik Nissana s kraja odpeljal in pri tem še oplazil vozilo
udeleženca. Glede okoliščin nesreče policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Miha Ulčar; Foto: CZR Domžale

 

Komentarji uporabnikov
Tagi