V križišču na Želodniku trčili osebni vozili. Po trku eno vozilo pristalo na travniku

Danes, nekaj minut čez 18. uro je na cesti Moravče-Domžale v križišču na Želodniku prišlo do prometne nesreče, v kateri sta bili udeleženi osebni vozili. Reševalci so tri osebe preventivno prepeljali na pregled v UKC Ljubljana. Po podatkih policije je povzročitelju v postopku preizkus alkoholiziranosti pokazal 1.05 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka, v nadaljevanju je bil zoper njega odrejen tudi strokovni pregled

Jani Jeraj, vodja I. izmene poklicne gasilske enote CZR Domžale nam je povedal, da so bili ob 18.14 uri obveščeni, da sta v križišču na Želodniku trčili osebni vozili, pri tem je eno vozilo pristalo na bližnjem travniku. Gasilci so takoj po prihodu protinaletno in protipožarno zavarovali kraj prometne nesreče, odklopili akumulatorja na vozilih, posuli cestišče razlitih motornih tekočin in nudili pomoč policistom z razsvetljevanjem mesta nesreče. Reševalci NMP Domžale so tri udeležence preventivno prepeljali na pregled v UKC Ljubljana.

Tomaž Tomaževic s Policijske uprave Ljubljana nam je v zvezi z okoliščinami prometne nesreče povedal, da je po do sedaj zbranih obvestilih do nje prišlo, ker je voznik zaradi prekratke varnostne razdalje trčil v zadnji del vozila, ki se je pred njim ustavilo zaradi razmer v prometu: “Pri tem so se udeležena voznica in potnika v njenem vozilu lažje telesno poškodovali. V postopku je preizkus alkoholiziranosti pri vozniku pokazal 1.05 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka, v nadaljevanju je bil zoper njega odrejen tudi strokovni pregled.”

Tomaževic je še povedal, da policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil zaradi suma kaznivega dejanja nevarne vožnje. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Miha Ulčar; Foto: CZR Domžale

Tagi