V industrijski coni Zgornje Jarše trčili osebni vozili, ena oseba utrpela poškodbe

Danes, nekaj minut pred 9. uro je na Preserski cesti v industrijski coni v Zgornjih Jaršah pri Domžalah trčili osebni vozili. V nesreči je ena oseba utrpela poškodbe, prav tako je nastala večja materialna škoda na vozilih.

Bogdan Potočnik, vodja IV. izmene poklicne gasilske enote CZR Domžale nam je povedal, da so bili ob 8.57 uri obveščeni o prometni nesreči dveh voznikov osebnih vozil, ki sta trčila na Preserski cesti v industrijski coni Jarše. Gasilci so takoj po prihodu zavarovali kraj prometne nesreče, odklopili akumulatorja na vozilih, nudili pomoč pri oskrbi poškodovanega voznika do prihoda reševalcev NMP Domžale ter posuli in očistili cestišče. Na kraju so bili prisotni tudi policisti PP Domžale.

Aleksandra Golec s Policijske uprave Ljubljana nam je v zvezi z o okoliščinami nesreče povedala, da je do nje prišlo zaradi odvzema prednosti v križišču: “V postopku se je povzročitelj prometne nesreče lažje poškodoval in je bil z reševalnim vozilom odpeljan v UKC Ljubljana. V postopku z drugim voznikom pa so policisti ugotovili, da je vozil pod vplivom alkohola, saj je preizkus pokazal rezultat 0,60 mg/l alkohola v izdihanem zraku.”

Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog. Drugemu vozniku pa je bila prepovedana nadaljnja vožnja, zoper njega pa bo podan obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.

Miha Ulčar; Foto: CZR Domžale

Tagi