V Ihanu voznik z osebnim vozilom trčil v betonsko ograjo

Danes, nekaj minut pred 8. uro zjutraj je na Breznikovi cesti v Ihanu 20-letni voznik osebnega vozila trčil v betonsko ograjo stanovanjske hiše, vozilo pa je po trku obstalo na cestišču. Voznik je v nesreči utrpel lažje poškodbe in bil s strani reševalcev prepeljan v UKC Ljubljana. Zaradi nesreče je bila nekaj časa Breznikova cesta v tistem delu zaprta za ves promet.

Matjaž Hribar, vodja II. izmene poklicne gasilske enote CZR Domžale nam je povedal, da so bili o prometni nesreči voznika osebnega vozila na Breznikovi cesti v Ihanu, ki je trčil v betonsko ograjo stanovanjske hiše, obveščeni ob 7.53 uri. Gasilci so takoj po prihodu zavarovali kraj prometne nesreče, odklopili akumulator na vozilu, nudili pomoč poškodovanemu vozniku do prihoda reševalcev, očistili cestišče razlitih motornih tekočin ter usmerjali promet do prihoda policistov PP Domžale, saj je vozilo po trku obstalo na cestišču. Lažje poškodovanega voznika so reševalci NMP Domžale oskrbeli na kraju ter ga v nadaljevanju prepeljali v UKC Ljubljana.

Aleksandra Golec s Policijske uprave Ljubljana nam je v zvezi s prometno nesrečo povedala, da je bilo ugotovljeno, da je 20-letni voznik osebnega vozila vozil preblizu desnega roba vozišča in zato trčil v zid objekta ob cestišču. V nesreči se je voznik lažje poškodoval, alkotest pa je pokazal prisotnost manjše količine alkohola v izdihanem zraku (0,06 mg/l). Policisti bodo po vseh zbranih obvestilih izvedli ustrezen ukrep.

Miha Ulčar; Foto: CZR Domžale

Tagi