V hudi prometni nesreči na Viru udeleženih več vozil, ena oseba je umrla

Ob 15.41 uri je bil Regijski center za obveščanje obveščen, da je na Bukovčevi cesti na Viru pri Domžalah prišlo do hudo prometne nesreče v kateri je bilo udeleženih več osebnih vozil.

Po neuradnih informacijah iz kraja prometne nesreče, ki se je zgodila pri trgovini Tuš na Bukovčevi cesti na Viru pri Domžalah, naj bi do nesreče prišlo zaradi prehitre vožnje dveh osebnih vozil, ki sta vozili vzporedno iz Vira proti Količevem, pri tem je iz stranske ulice (nasproti trgovine TUŠ) na glavno ulico pripeljalo tretje vozilo in trčenje je bilo neizogibno. V nesreči je oseba, ki je bila v tretjem vozilu, umrla na kraju nesreče. Šlo naj bi za 21-letnega domačina. Udeleženca v ostalih dveh vozilih v nesreči nista bila poškodovana.

Kot je za naš portal povedal vodja intervencije Matjaž Korošec iz CPV Domžale, so bili gasilci na kraju nesreče v dveh minutah po izvozu. Takoj po prihodu so zavarovali kraj nesreče in pričeli z reanimacijo osebe v tretjem vozilu, ki so jo izvajali do prihoda reševalcev in nato še skupaj z reševalci, dokler zdravnik ni ugotovil smrt. Po besedah Korošca so pri oživljanju, ki so ga začeli takoj po prihodu na kraj nesreče, uporabili tudi defibrilator. Na intervenciji je sodelovalo 6 gasilcev CPV Domžale s tremi vozili.

Da je šlo za zares hudo nesrečo, ki naj bi ji po neuradnih informacijah botrovala vzporedna vožnja in neprilagojena hitrost, pričajo tudi avtomobilski deli, ki so bili razmetani daleč naokoli. Prav tako sta bili poškodovani dve betonski ograji in utrgana dva hidranta. Avtomobili so bili popolnoma uničeni.

Na odseku kjer se je zgodila prometna nesreča je bila cesta več ur popolnoma zaprta za ves promet. Posledice nesreče pa sta si ogledala tudi preiskovalni sodnik in tožilec.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miha Ulčar; Miha Veider
Komentarji uporabnikov
Tagi