V Drtiji pri Moravčah trčili osebni vozili, dve osebi poškodovani

Danes, okrog 6.30 ure je lokalni cesti v naselju Drtija, v občini Moravče, prišlo do prometne nesreče, v kateri sta bili udeleženi osebni vozili. V nesreči sta dve osebi utrpeli poškodbe in bili s strani reševalcev prepeljani v UKC Ljubljana.

Primož Žnider, vodja intervencije poklicne gasilske enote CZR Domžale, nam je povedal, da so bili o prometni nesreči, ki se je pripetila pri uvozu za Termit v naselju Drtija, obveščeni ob 6.30 uri. Gasilci so takoj po prihodu zavarovali kraj prometne nesreče, nudili pomoč poškodovani voznici in vozniku do prihoda reševalcev NMP Domžale ter ju imobilizirali, v nadaljevanju pa so ju reševalcem pomagali prenesti do reševalnega vozila. Gasilci so še odklopili akumulatorja na vozilih, posuli cestišče razlitih motornih tekočin ter razsvetljevali kraj dogodka. Zaradi prometne nesreče je bila nekaj časa cesta zaprta za ves promet. Na kraju so posredovali tudi policisti PP Domžale.

Na Policijski upravi Ljubljana so nam v zvezi s prometno nesrečo v naselju Drtija povedali, da je do nje prišlo, ker je voznica odvzela prednost drugemu vozniku. Pri tem sta bila oba voznika lažje telesno poškodovana. V postopku je preizkus alkoholiziranosti pri udeleženem vozniku pokazal 0.28 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Policisti so povzročiteljici izdali plačilni nalog.

Dodatno pojasnilo in opravičilo voznici:

Opravičujemo se udeleženi voznici osebnega vozila, saj je prišlo napake v zapisu o okoliščinah prometne nesreče v zvezi s preizkusom alkoholiziranosti, ki so nam ga posredovali s Policijske uprave Ljubljana. Preizkus pri voznici je pokazal 0.00 mg/l alkohola. Za napako se opravičujejo tudi na Policijski upravi Ljubljana.

Miha Ulčar; Foto: CZR Domžale

Tagi