V Domžalah voznik z osebnim vozilom zbil poštarja na motorju

Poklicni gasilci CZR Domžale so danes zjutraj posredovali na dveh intervencijah. Nekaj pred 8. uro so bili obveščeni, da je prišlo do onesnaženja v potoku Pšata v Zgornjih Jaršah pri Domžalah, ob 8.10 uri pa so bili obveščeni, da je na Ljubljanski cesti voznik z osebnim vozilom zbil poštarja na motorju. 

Bogdan Potočnik, vodja IV. izmene poklicne gasilske enote CZR Domžale nam je povedal, da so bili ob 7.45 uri obveščeni, da naj bi v potoku Pšata v Zgornjih Jaršah pri Domžalah prišlo do onesnaženja. Na kraju niso zaznali posebnosti, so pa o tem obvestili policiste PP Domžale in pa tudi Ribiško družino Domžale, ki bo v nadaljevanju preverila stanje. Potočnik nam je v zvezi s tem še povedal, a je zaradi nizke gladine vode tok zelo upočasnjen, zaradi česar se na nekaterih mestih peni voda.

Ob 8.10 uri pa so bili poklicni gasilci obveščeni, da je na Ljubljanski cesti v Domžalah, na uvozu v Taborsko ulico (v bližini Lekarne Flerin), voznik z osebnim vozilom zbil poštarja na motorju. Potočnik nam je povedal, da so takoj po prihodu zavarovali kraj prometne nesreče, reševalci NMP Domžale pa so pregledali in oskrbeli poštarja, ki je v nesreči utrpel lažje poškodbe, v nadaljevanju pa so ga prepeljali v UKC Ljubljana. Na kraju so bili prisotni tudi policisti PP Domžale, ki so opravili in izvedli vse postopke v zvezi z ugotavljanjem okoliščin prometne nesreče.

Tomaž Tomaževic s Policijske uprave Ljubljana nam je v zvezi s prometno nesrečo povedal, da je do nje prišlo, ker je voznik v križišču odvzel prednost mopedistu. Pri tem se je slednji lažje telesno poškodoval. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v KC Ljubljana. Policisti so povzročitelju izdali plačilni nalog.

Miha Ulčar; Foto: CZR Domžale

Tagi