V Domžalah gorela lopa, gasilci s hitrim posredovanjem rešili bližnji vikend

Danes, nekaj pred 9.30 uro je v bližini radio oddajnika v Domžalah izbruhnil požar v leseni lopi. Kljub hitremu posredovanju poklicnih gasilcev CZR Domžale in gasilcev PGD Domžale-mesto, je požar lopo v izmeri 4×5 metrov uničil, saj je bila notranjost ob prihodu gasilcev že popolnoma v ognju. So pa gasilci pred ognjenimi zublji uspeli rešiti bližnji vikend.

Bogdan Potočnik, vodja IV. izmene poklicne gasilske enote CZR Domžale nam je povedal, da so bili o požaru vrtne lope, ki se je nahajala ob vikendu na Radijski cesti v Domžalah, obveščeni ob 9.27 uri. Ob prihodu gasilcev na kraj, je bila notranjost lope popolnoma v ognju, prav tako so se ognjeni zublji že razširili na ostrešje. Del ostrešja pa se je tudi zrušil.

Požar so gasilci hitro pogasili, obenem pa tudi preprečili, da bi se ogenj razširil na bližnji vikend. V nadaljevanju so iz lope iznosili uničene stvari ter tudi peč na trda goriva. Ta naj bi bila tudi vzrok za požar, kar so nam potrdili na Policijski upravi Ljubljana, kjer so nam povedali, da naj bi po prvih podatkih zagorelo pri kurjenju v peči. Nastalo je za nekaj tisoč evrov škode, v dogodku pa ni bil nihče poškodovan. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil zaradi suma kaznivega dejanja Povzročitev splošne nevarnosti.

Poleg poklicnih gasilcev CZR Domžale so na intervenciji sodelovali tudi gasilci PGD Domžale-mesto.

Omenjen vikend in lopo naj bi uporabljala starejša zakonca, ki pa se v času požara nista nahajala tam. Požar je opazil mimoidoči, ki je tudi obvestil gasilce. Se je pa v bližini nahajalo tudi nekaj koz in kokoši, ki so na srečo ostale nepoškodovane.

So pa poklicni gasilci CZR Domžale okrog 12. ure posredovali tudi na Škarjančevem pri Radomljah, kjer je na parkirišču stanovanjske hiše iz terenskega osebnega vozila iztekala hladilna tekočina. Potočnik nam je povedal, da prijavo podal mimoidoči občan, ki je opazil iztekanje, mislil pa je, da izteka gorivo.

Gasilci so na kraju z vpojnimi sredstvi posuli cestišče ter obvestili lastnika vozila, da uredi tehnično težavo na vozilu, ki je pripeljala do iztekanja hladilne tekočine.

Miha Ulčar; Foto: CZR Domžale, PGD Domžale-mesto

Komentarji uporabnikov
Tagi