V Dobu večji požar popolnoma uničil poslovni objekt

Danes, nekaj minut čez 14.30 uro je izbruhnil večji požar v poslovnem objektu podjetja Koželj na Vegovi ulici v Dobu pri Domžalah. Na kraju so posredovali gasilci CZR Domžale, PGD Dob in PGD Domžale, ki so požar pogasili ter preprečili, da bi se ogenj razširil na stanovanjsko hišo, saj se poslovni objekt drži hiše. Ogenj, ob prihodu gasilcev je bil požar popolnoma razvit, je uničil proizvodnjo in skladišče podjetja ter ostrešje. 

Bogdan Potočnik, vodja IV. izmene poklicne gasilske enote CZR Domžale nam je povedal, da so bili ob 14.41 uri obveščeni o požaru, ki je izbruhnil v poslovnem objektu v Dobu pri Domžalah. Ob njihovem prihodu je bil požar že popolnoma razvit, v ognju pa je bil celoten proizvodnji in skladiščni objekt na površini okoli 180 kvadratnih metrov ter tudi ostrešje. Gasilci so takoj pričeli z gašenjem požara, obenem pa so zaščitili tudi stanovanjsko hišo, saj je obstajala nevarnost požarnega preskoka, poslovni objekt se namreč drži hiše.

Po končani intervenciji so gasilci iz prostorov iznosili uničen proizvodnji inventar ter izdelke. Pri razvozu poškodovanih stvari na Center za ravnanje z odpadki Dob, jim je z gradbeno mehanizacijo pomagal Mitja Vilar, za kar se mu gasilci lepo zahvaljujejo. Gasilci so še zasilno prekrili poškodovano ostrešje. Intervencija gasilcev je po besedah Potočnika trajala tri ure.

Požar naj bi lastnik, ko ga je opazil, poskušal pogasiti z ročnim gasilnim aparatom, vendar žal neuspešno, saj se je ogenj hitro razširil po proizvodnji. Na kraju so posredovali tudi policisti PP Domžale, ki so zavarovali kraj in zbrali prva obvestila. Gasilci PGD Studenec pa so v času požara zagotovili dežurstvo s avtocisterno v CZR Domžale za primer sočasne intervencije.

V tem podjetju se ukvarjajo z predelavo zdravilnih zelišč in izdelavo kozmetičnih izdelkov. Zaradi požara je nastala ogromna škoda, saj je objekt močno poškodovan, uničen proizvodnji inventar, aparature, material ter končni izdelki, ki so bili skladiščeni.

Tomaž Tomaževic s Policijske uprave Ljubljana nam je povedal, da je po prvih podatkih zagorelo zaradi pregrevanja vnetljive snovi. V dogodku ni bil nihče poškodovan, nastalo pa je za več tisoč evrov škode. Pogorela je celotna notranjost prostora, poškodovana je bila tudi vrtna lopa ob objektu. Policisti so opravili ogled in nadaljujejo z zbiranjem obvestil vseh okoliščin suma kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Miha Ulčar; Foto: CZR Domžale

Tagi