V Dobu gorel traktor, ogenj se je razširil na streho gospodarskega poslopja. V Domžalah gorelo na ekološkem otoku

Hitra in pravilna reakcija lastnika gospodarskega objekta ter hitro posredovanje gasilcev preprečilo najhujše

Gasilci so imeli danes v zgodnjih jutranjih urah polno dela, saj so morali posredovati na kar dveh požarih. Nekaj pred 3.30 uro je na Kidričevi ulici v Dobu zagorel traktor, ogenj pa se je razširil na streho večjega gospodarskega poslopja. Zaradi pravočasne in hitre reakcije lastnika gospodarskega objekta, ki je pravočasno izpod napušča umaknil goreči traktor ter hitrega posredovanja gasilcev, so uspeli pred ognjenimi zublji rešiti gospodarski objekt, v katerem se je nahajalo 144 glav živine. Nekaj pred 5.00 uro zjutraj pa so gasilci posredovali še na Trdinovi cesti v Domžalah, kjer so na ekološkem otoku goreli zabojniki za odpadke. Ogenj je popolnoma uničil tri zabojnike.

Matjaž Korošec, vodja III. izmene poklicne gasilske enote CZR Domžale nam je povedal, da so bili ob 3.25 uri zjutraj s strani Regijskega centra za obveščanje (112) obveščeni, da na Kidričevi ulici v Dobu gori gospodarsko poslopje. Na kraju, tja so gasilci prispeli v štirih minutah po obvestilu, so ugotovili, da je zagorel večji traktor, ogenj pa se je razširil že na streho večjega gospodarskega objekta v izmeri 38×20 kvadratnih metrov. Gasilci so takoj po prihodu pričeli z gašenjem požara in preprečili njegovo širjenje po gospodarskem objektu. Požar je uničil traktor, saj je bil ob prihodu gasilcev že popolnoma v ognju, jim je pa pred ognjenimi zublji uspelo rešiti gospodarski objekt, v katerem se je nahajalo 144 glav živine.

Po besedah Korošca je k temu, da ni prišlo do hujšega požara na objektu, pripomogel gospodar objekta, ki je med spanjem zaslišal močan pok, zaradi česar se je takoj odpravil na prosto in opazil, da pod napuščem gori traktor. O požaru je takoj obvestil Regijski center za obveščanje (112), traktor pa odrinili izpod napušča ter s tem preprečil, da bi se ogenj še hitreje širil po strehi gospodarskega objekta. Takoj se je tudi lotil gašenja požara z vrtno cevjo. Dokončno so požar pogasili gasilci, ki so bili na kraju zelo hitro ter uspešno preprečili širjenje požara. Tako lastniku gospodarskega objekta za hitro in pravilno reagiranje ob požaru, kot tudi vsem sodelujočim gasilcem za hitro in strokovno posredovanje se Korošec zahvaljuje.

Na kraju je posredovalo pet poklicnih gasilcev CZR Domžale s tremi vozili ter deset gasilcev PGD Dob z dvema voziloma. Zaradi požara so bili aktivirani še gasilci PGD Vir, PGD Studenec in PGD Žeje-Svete Trojica, vendar njihovo posredovanje ni bilo potrebno. Vzrok požara še ni znan, po vsej verjetnosti pa je prišlo do napake na električni napeljavi na traktorju. Na kraju požara so posredovali tudi policisti PP Domžale.

Tomaž Tomaževic s Policijske uprave Ljubljana nam je povedal, da so bili danes, okoli 3.30 uri obveščeni o požaru na območju Domžal, kjer je zagorel traktor, ki je bil parkiran ob gospodarskem poslopju. Požar se je
razširil tudi na del poslopja, v katerem je bila živina. Na kraju so posredovali gasilci, ki so požar pogasili, in policisti, ki so zbrali prva obvestila in zavarovali kraj. Vzrok požara na traktorju še ni znan. V dogodku ni bil nihče poškodovan, nastalo pa je za več tisoč evrov škode. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo o vseh ugotovitvah obvestili pristojno državno tožilstvo.

Ko so gasilci dobro zaključili intervencijo v Dobu, ki je trajala dobro uro in pol, so ob 4.46 uri prejeli obvestilo, da na ekološkem otoku na Trdinovi ulici v Domžalah gorijo zabojniki za odpadke. Korošec nam je povedal, da so goreče zabojnike, ki so bili ob njihovem prihodu popolnoma v ognju, hitro pogasili. Je pa ogenj popolnoma uničil dva zabojnika za papir in enega za steklo. Na kraju požara je posredovalo pet poklicnih gasilcev CZR Domžale z enim vozilom ter osem gasilcev PGD Domžale-mesto z dvema voziloma.

V manj kot 24. urah so poklicni gasilci posredovali na kar petih intervencijah. Poleg posredovanja na dveh jutranjih požarih, so včeraj zgodaj popoldan posredovali še na treh prometnih nesrečah, o čemer smo na našem portalu že poročali.

Miha Ulčar; Foto: CZR Domžale

Tagi