V dobri uri na območju Domžal in Mengša kar tri prometne nesreče

Nočna izmena poklicnih gasilcev II. izmene CZR Domžale, ki jo vodi Matjaž Hribar ter reševalci NMP Domžale, NMP Kamnik in policisti PP Domžale, so imeli danes zvečer polno dela, saj so morali v dobri uri posredovati na kar treh prometnih nesrečah. Okrog 19.30 ure so posredovali na prometni nesreči, ki se je pripetila na Količevem, v križišču proti Turnšam, kjer sta trčili dve osebni vozili. Dobrih 15 minut zatem so dobili obvestilo, da sta v krožnem krožišču v Mengšu pri izvozu za Rodico trčila osebno vozilo in kolesar. Nekaj pred 20.30 uro pa so prejeli obvestilo, da sta v naselju Dolenje pri Rovah trčila osebno vozilo in mlajši kolesar.

Matjaž Hribar, vodja II. izmene poklicne gasilske enote CZR Domžale nam je povedal, da so bili ob 19.30 uri obveščeni, da sta v križišču na Količevem, ki vodi proti Turnšam, v bližini Količeva Karton, trčili osebni vozili. Gasilci so takoj po prihodu zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja, urejali promet, z vpojnim sredstvom nevtralizirali razlite motorne tekočine in nudili pomoč pri oskrbi dveh poškodovanih oseb. Reševalci NMP Domžale so poškodovani osebi prepeljali v UKC Ljubljana. Na kraju dogodka so posredovali tudi policisti PP Domžale.

Še preden so zaključili z intervencijo na Količevem, so ob 19.46 uri prejeli obvestilo, da sta v krožnem križišču na mengeški obvoznici trčila osebno vozilo in kolesar. Po besedah Hribarja, so gasilci CZR Domžale skupaj z gasilci PGD Mengeš in PGD Kamnik takoj po prihodu zavarovali kraj prometne nesreče, v nadaljevanju pa so intervencijo prevzeli mengeški in kamniški gasilci, ki so nudili pomoč policistom pri usmerjanju prometa. Reševalci NMP Domžale so oskrbeli poškodovanega kolesarja in ga prepeljali v UKC Ljubljana.

Kmalu zatem in sicer nekaj pred 20.30 uro pa je na cesti v Dolenje v naselju Rova, prišlo do trka med osebnim vozilom in mlajšim kolesarjem, ki je med trkom utrpel poškodbe. Gasilci so po besedah Hribarja takoj po prihodu zavarovali kraj prometne nesreče, nudili pomoč poškodovanemu kolesarju do prihoda reševalcev NMP Kamnik, katerega so nato prepeljali v UKC Ljubljana.

Miha Ulčar; Foto: CZR Domžale

Komentarji uporabnikov
Tagi