V Depali vasi požar uničil brunarico

Danes okrog 9.40 ure so gasilci prejeli obvestilo, da v Depali gori brunarica. Na kraju so posredovali poklicni gasilci CZR Domžale in gasilci PGD Stob – Depala vas, ki so požar hitro pogasili, je pa ogenj brunarico v izmeri 5×4 metre popolnoma uničil.

Jani Jeraj, vodja I. izmene poklicnih gasilcev CZR Domžale povedal, da so bili o požaru lesene brunarice na polju nasproti Pekarne Jurček v Depali vasi, obveščeni ob 9.41 uri. Takoj po prihodu so skupaj z gasilci PGD Stob – Depala vas zavarovali kraj ter se lotili gašenja požara, ki so ga v nadaljevanju hitro pogasili. Je pa po besedah Jeraja ogenj brunarico popolnoma uničil, saj je bil požar ob njihovem prihodu že popolnoma razvit. Na kraju so posredovali tudi policisti PP Domžale, ki so zavarovali kraj požara in opravili ogled. Na Policijski upravi Ljubljana so povedali, da po do sedaj zbranih podatkih nobena oseba ni bila ogrožena ali poškodovana. Policisti okoliščine in vzrok požara še preiskujejo, o ugotovitvah bo obveščeno pristojno tožilstvo.

Je pa to že drugi požar lesenega objekta v zadnjih dveh dneh na območju Domžal. Minuli četrtek v poznih večernih urah so se gasilci spopadli s požarom toplarja v Študi, ki ga je ogenj ravno tako uničil. S podobnimi požari lesenih objektov so se gasilci pred dnevi spopadli tudi v Mengšu in Volčjem Potoku.

Miha Ulčar; Foto: CZR Domžale

Komentarji uporabnikov
Tagi