V Češnjicah pri Moravčah v ognju gospodarsko poslopje

Nekaj pred 19. uro je v Češnjicah pri Moravčah je prišlo do požara na gospodarskem poslopju, naslonjenem na stanovanjsko hišo. Na kraju požara so posredovali gasilci PGD Moravče, ki so takoj po prihodu pričeli z gašenjem gorečega objekta ter z varovanjem stanovanjskega objekta. Požar je uničil ostrešje, nekaj krme za živali in drva za kurjavo.

Anže Srenjšček, vodja intervencije iz PGD Moravče nam je povedal, da so bili o požaru na gospodarskem objektu velikosti okrog 8×5 metrov obveščeni ob 18.53 uri. Ob njihovem prihodu, na kraj požara so prispeli v dobrih petih minutah po pozivu, je bil požar že popolnoma razvit, saj so ognjeni zublji že zajeli streho. Takoj po prihodu so se lotili gašenja, istočasno pa so tudi zavarovali stanovanjsko hišo, saj je obstajala možnost požarnega preskoka.

Požar je uničil ostrešje, nekaj krme za živali in nekaj metrov kurilnih drv. V spodnjem delu objekta so se nahajale živali (koze), katere je pred ognjenimi zublji zavarovala betonska plošča med etažama objekta. Po besedah Srenjščka so gasilci intervencijo zaključili ob 22. uri. Po končanem gašenju so gasilci iz objekta še iznosili krmo, drva in ožgani material. Pri tem so jim pomagali tudi domačini, za kar se jim Srenjšček lepo zahvaljuje.

Na intervenciji je posredovalo 19 gasilcev PGD Moravče s tremi gasilskimi vozili. Na kraju požara so posredovali tudi policisti PP Domžale, ki so zavarovali kraj, z ogledom in ugotavljanjem okoliščin vzroka požara, pa bodo nadaljevali jutri zjutraj.

Miha Ulčar; Foto: PGD Moravče

Komentarji uporabnikov
Tagi